Με τη Σαρλότ Ράμπλινγκ και το «Εργαστήριο διλημμάτων» στην 57η Μπιενάλε Βενετίας

ramplingk1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Η σπουδαία ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στο έργο του σκηνοθέτη Γιώργου Δρίβα που αποτελεί μια σύγχρονη ματιά στις «Ικέτιδες» του Αισχύλου.

Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από πέρυσι, ο Γιώργος Δρίβας είναι εκείνος που εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην προσεχή Μπιενάλε εικαστικών της Βενετίας, στην 57η διοργάνωσή της, με το έργο του, «Εργαστήριο διλημμάτων». Μια αφηγηματική εγκατάσταση, βασισμένη στην τραγωδία του Αισχύλου «Ικέτιδες», που επιχειρεί, με αφορμή το δίλημμα που η τραγωδία θέτει για επιλογή μεταξύ της σωτηρίας του Ξένου και της διατήρησης της όποιας ασφάλειας του Εγχώριου, να εκθέσει την αγωνία, την απορία και τη σύγχυση ατόμων και κοινωνικών ομάδων όταν καλούνται να διαχειριστούν παρόμοια θέματα.

Το έργο, του οποίου επιμελητής είναι ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, αποτελείται από ένα μεγάλο σκοτεινό λαβύρινθο δύο επιπέδων και μια σειρά από οθόνες που θα παρουσιάζουν αποσπάσματα ενός χαμένου ντοκιμαντέρ, που βρέθηκε τυχαία πριν από ένα χρόνο στο Μπουένος Αϊρες στο Μουσείο Κινηματογράφου της Αργεντινής και το οποίο κατέγραφε ένα άγνωστο επιστημονικό πείραμα.

Η διεθνής συμμετοχή στο «Εργαστήριο διλημμάτων» θα είναι η Σαρλότ Ράμπλινγκ. Η σπουδαία ηθοποιός βρέθηκε την Καθαρά Δευτέρα και την Τρίτη στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μουσικής, για τα γυρίσματα της ταινίας που θα συνοδεύσει το έργο. Συμπρωταγωνιστές της θα είναι οι Γιώργος Κοτανίδης, Κόρα Καρβούνη, Πολύδωρος Βογιατζής, Ρένα Κυπριώτη, Γιάννης Καλοφωλιάς, ενώ στις οθόνες της εγκατάστασης θα δούμε ακόμη τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο.

Διευθυντής Φωτογραφίας είναι ο Κλαούντιο Μπολιβάρ, σκηνογράφος ο Ηλίας Λεδάκης, ενδυματολόγος η Εύα Νάθενα, μοντέρ ο Χρήστος Γάκης και οργάνωση παραγωγής η Φένια Κοσοβίτσα. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.