Η ελληνική ιστορία «Από τους Βαλκανικούς στη Μικρασία» στο Εθνικό Θέατρο

ethniko-theatro
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Η τρίτη παράσταση της σειράς σκηνικών δράσεων «Συνέβη στην Ελλάδα» σε επιμέλεια Νίκου Χατζόπουλου.

Μετά το «Έλληνες και Φιλέλληνες» και τα «Συμπτώματα κατοχής», η δράση «Συνέβη στην Ελλάδα» του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει την τρίτη παράστασή της, με τίτλο «Από τους Βαλκανικούς στη Μικρασία».

Σε επιμέλεια Νίκου Χατζόπουλου, πρόκειται για μια σειρά σκηνικών δράσεων, που βασίζεται σε ντοκουμέντα από την πρόσφατη ελληνική ιστορία και αποσκοπεί να φωτίσει με ποικίλους τρόπους αυτές τις κρίσιμες στιγμές και να φέρει στην επιφάνεια πτυχές που θα μπορούσαν να αναθερμάνουν τη συζήτηση πάνω στην ταυτότητά μας, ώστε να γνωρίσουμε το χθες για να καταλάβουμε καλύτερα το σήμερα.

Στην παράσταση «Από τους Βαλκανικούς στη Μικρασία» τίθεται επί τάπητος μια περίοδος που αρχίζει με τη γεύση της νίκης και του θριάμβου και καταλήγει σε εθνική καταστροφή. Ο Μεγάλος Διχασμός, οι πρωταγωνιστές του -φανεροί και αφανείς- και τα επικίνδυνα παιχνίδια της εξωτερικής πολιτικής.

Έρευνα - δραματουργία: Κατερίνα Μανωλέα, Λεωνίδας Παπαδόπουλος Σκηνοθεσία - διαμόρφωση κειμένου: Νίκος Χατζόπουλος Βοηθός σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Βαμβούκος.

Info
10 Μαρτίου στις 17.30
Εθνικό Θέατρο – Κτίριο Τσίλλερ – Αίθουσα Εκδηλώσεων
Γενική είσοδος 5€.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ