«Ένα αστέρι γεννιέται» στη θεατρική σκηνή

ena-asteri-gennietaijpg
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Το διάσημο κινηματογραφικό μιούζικαλ με την Judy Garland γίνεται μιούζικαλ στο σανίδι και μάλιστα δια χειρός Bill Condon, σκηνοθέτη του «Πεντάμορφη και το Τέρας» με την Emma Watson.

Με το remake του να βρίσκεται ήδη στα σκαριά με τον Bradley Cooper να συμπρωταγωνιστεί -αναλαμβάνει για πρώτη φορά και ρόλο σκηνοθέτη- με την Lady Gaga, η οποία θα κάνει το κινηματογραφικό της ντεμπούτο -ήδη έχει παίξει στη μικρή οθόνη στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «American Horror Story: Hotel»-, το διάσημο φιλμ «Ένα αστέρι γεννιέται» ετοιμάζεται για τη θεατρική μεταφορά του στη νεοϋρκέζικη σκηνή.

Τη σκηνοθεσία του μιούζικαλ θα αναλάβει ο Bill Condon, ο σκηνοθέτης του πολυαναμενόμενου «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» με την Emma Watson και τον Dan Stevens, που θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 16 Μαρτίου. Κι αν κρίνουμε από την προϊστορία του στο εν λόγω είδος στη μεγάλη οθόνη –ήταν ο σεναριογράφος του οσκαρικού «Σικάγο» και ο σκηνοθέτης του «Dreamgirls»- , η επιτυχία της παράστασης θα είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη.

Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Condon θα βασιστεί στην ταινία του «Ένα αστέρι γεννιέται» του 1954, με την Judy Garland και τον James Mason να πρωταγωνιστούν. Εκείνη ήταν μια νεαρή τραγουδίστρια- ηθοποιός, που αναζητούσε τον δρόμο της κι εκείνος ο αστέρας του κινηματογράφου που τη βοήθησε να τον βρει. Οι δυο τους ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν, αλλά όσο αυτή άρχιζε να διαπρέπει και να γίνεται πρώτο όνομα, τόσο αυτός έπεφτε στον αλκοολισμό και η καριέρα του βούλιαζε.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω ιστορία ειπώθηκε στο σελιλόιντ. Προηγήθηκε η ταινία του 1937 με τους Janet Gaynor και Fredric March και ακολούθησε η ταινία του 1976 με τους Barbra Streisand και Kris Kristofferson.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ