Αλλαγή πρεμιέρας για την «Οπερέττα» του Νίκου Καραθάνου στο Εθνικό

karathanos
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Οι παραστάσεις δεν θα ξεκινήσουν τελικά στις 22 Απριλίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, στο Θέατρο REX – Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη».

Στις 3 Μαΐου και όχι στις 22 Απριλίου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, θα ανοίξει η αυλαία της νέας σκηνοθετικής δουλειάς του Νίκου Καραθάνου, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Εθνικό Θέατρο και συγκεκριμένα στο Θέατρο REX – Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη».

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Ο λόγος για την ευφάνταστη, ανατρεπτική και διαχρονική «Οπερέττα» του σπουδαίου Πολωνού συγγραφέα Βίτολντ Γκομπρόβιτς, που υιοθετεί την ελαφράδα του μουσικού αυτού είδους και υπονομεύει, με το σαρωτικό της χιούμορ, τα πλαστά πολιτικά, ηθικά και ιδεολογικά πρότυπα. Εκθέτει παράλληλα τη γελοιότητα των προσώπων που τα εκφράζουν και προτείνει την υπεροχή της απλότητας και της «γύμνιας» απέναντι στην κενότητα κάθε εφήμερης μόδας.

Η υπόθεση της έχει ως εξής: Ο κόμης Αγήνωρ σχεδιάζει να αποπλανήσει την όμορφη Αλμπερτίνα. Η επιτυχία του σχεδίου του είναι η αρχή μιας αλληλουχίας απροσδόκητων και εξωφρενικών γεγονότων, όπου συνυπάρχουν η μόδα με την επανάσταση και αντιμάχονται η διαφθορά του ενδύματος με την αθωότητα της γύμνιας.

Να σημειωθεί ότι εκτός από ρόλο σκηνοθέτη ο Νίκος Καραθάνος θα αναλάβει και ρόλο πρωταγωνιστή. Επί σκηνής επίσης οι: Χάρης Ανδριανός, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Πάρις Θωμόπουλος, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Νάντια Κοντογιώργη, Κώστας Κορωναίος, Εύη Σαουλίδου, Μιχάλης Σαράντης, Έλενα Τοπαλίδου. Άγγελος Τριανταφύλλου. Χάρης Φραγκούλης, Λυδία Φωτοπούλου, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Νίκος Λεκάκης, Ilya Algaer.

Μουσικοί επί σκηνής Ιάκωβος Παυλόπουλος (κρουστά), Βασίλης Παναγιωτόπουλος (τρομπόνι), Μενέλαος Μωρΐτης (τούμπα), Κώστας Νικολόπουλος (κιθάρα), Γιώργος Δούσος (γκάιντα), Διονύσης Κοκκόλης (τρομπέτα).

Οι νέες ταινίες, κριτικές και όλα τα κινηματογραφικά νέα στην ενότητα Σινεμά

Μετάφραση: Γιάννης Αστερής Σκηνοθεσία: Νίκος Καραθάνος Σκηνικά – Κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος Κίνηση: Αμάλια Μπένετ Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Μπιτούνη Βοηθός σκηνοθέτης: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου Βοηθοί σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Μυρτώ Λάμπρου, Δημήτρης Αγγελής.

Το Εθνικό Θέατρο αναφέρει χαρακτηριστικά σχετικά με την αλλαγή πρεμιέρας της παράστασης:

Ενημερώνουμε τους θεατές που έχουν αγοράσει εισιτήρια την παράσταση «Οπερέττα» της 26ης Απριλίου, ότι, λόγω αλλαγής της προγραμματισμένης πρεμιέρας, το εισιτήριό τους ισχύει για την παράσταση της 3ης Μαΐου.

Σε περίπτωση που επιθυμούν οποιαδήποτε άλλη αλλαγή ημερομηνίας ή εξαργύρωση των εισιτηρίων τους, θα πρέπει να απευθυνθούν στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου, από Τρίτη 9:00-17:00 και Τετάρτη έως Κυριακή 9:30 - 21:00.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ