Έρχεται το Scratch Night του Bob Theatre Festival 2017- Δείτε το βίντεο

scratchnight3
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Για όγδοη χρονιά, ο διαγωνισμός δίνει τη δυνατότητα σε νέες ή νεοσύστατες ομάδες να δοκιμάσουν αναίμακτα τις δυνατότητές τους -σε ιδανικές συνθήκες- μπροστά σε φεστιβαλικό κοινό.

Δείτε το σχετικό video 

Με την υποβολή αιτήσεων να έχει ήδη ξεκινήσει, το Scratch Night, ο διαγωνισμός που έγινε θεσμός, οδεύει προς ολοταχώς για την 8η διοργάνωσή του, στο πλαίσιο του Bob Theatre Festival, φυσικά. Το νεανικό θεατρικό φεστιβάλ, εμπνευστής του οποίου είναι ο Γιάννης Σαρακατσάνης, ηθοποιός -σκηνοθέτης της ομάδας AbOvo, συμπληρώνει φέτος μία δεκαετία ζωής και θα το γιορτάσει από 22 έως 28 Μαΐου μετακομίζοντας από το Bios στους χώρους του Φεστιβάλ Αθηνών.

Και για να επιστρέψουμε στο Scratch Night, πρόκειται για ένα διαγωνισμό που παρέχει τη δυνατότητα σε νέες ή νεοσύστατες ομάδες να δοκιμάζουν αναίμακτα τις δυνατότητές τους- σε ιδανικές συνθήκες- μπροστά σε φεστιβαλικό κοινό.

Κάθε χρόνο, όλο και περισσότερες από τις ομάδες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό συνεχίζουν τις παραστάσεις τους μέσα στη σεζόν, ακόμα και αν δεν έχουν κερδίσει το πρώτο βραβείο. Από το τελευταίο Scratch Night, 6 ομάδες παρουσιάζουν φέτος τις παραστάσεις τους σε σημαντικές αθηναϊκές σκηνές: Τα Βρώμικα Παραμύθια (ομάδα Άπειρον, Θέατρο 104), Γ. Τ. Π. (ομάδα NOT One Trick Pony, Eliart Theatre), Τα Όνειρα του Αϊνστάιν (Θέατρο του Νέου Κόσμου), Γιοσίρου Γιαμαγκούσι (Lorem Ipsum, Vault), Homo Galacticus (Ομάδα Inferno, Vault) και Το Πεπρωμένο που ονομάζεται Κλοτίλδη (Bios).

Οι νέες ταινίες, κριτικές και όλα τα κινηματογραφικά νέα στην ενότητα Σινεμά

O διαγωνισμός Scratch Night 2017 απευθύνεται, λοιπόν, και αυτή τη χρονιά σε νέους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και συγγραφείς. Για πρώτη φορά, όμως, έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής και μεμονωμένοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες, που δεν ανήκουν σε κάποια ομάδα.

Τα διαγωνιζόμενα Scratch θα παιχτούν μπροστά στο κοινό του Bob Theatre Festival, το οποίο - μαζί με την επιτροπή του Bob- θα αναδείξουν το καλύτερο. Οι νικητές θα κερδίσουν χρηματικό έπαθλο 1.000€ καθώς και ένα σεμινάριο παραγωγής και δραματουργίας ώστε να εξελίξουν την ιδέα τους σε ολοκληρωμένη παράσταση και να την ανεβάσουν σε αθηναϊκό θέατρο την ερχόμενη σεζόν. 

Σκεφτείτε, λοιπόν, μια ιδέα για παράσταση, κάντε αίτηση και παρουσιάστε το Scratch σας (15' από την ιδέα) στο Bob Theatre Festival.

Μπείτε στο site του Bob Theatre Festival http://www.bobfestival.gr και συμπληρώστε τη σχετική αίτηση. Στην περίπτωση των μεμονωμένων καλλιτεχνών, προβλέπεται ειδικό workshop με στόχο να δημιουργηθούν ομάδες που θα κάνουν αίτηση στο φετινό διαγωνισμό.

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το διαγωνισμό: 9/4/2017

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το workshop μεμονωμένων ηθοποιών/σκηνοθετών: 24/3/2017

Περισσότερες Πληροφορίες: www.bobfestival.gr & facebook.com/BobTheatreFestival

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ