Θέατρο, μουσική και ένας... γύρος του «Ελληνικού Κόσμου»

theatro-mousiki-kai-enas-guros-tou-ellinikou-kosmou

ΤΡΙΤΗ, 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

«Καλοκαίρι στην πόλη» λέγεται η εναλλακτική καλοκαιρινή «κατασκήνωση» στον «Ελληνικό Κόσμο», που από 18 Ιουνίου μέχρι 7 Σεπτεμβρίου θα γίνει για μία ακόμη χρονιά ο απόλυτος προορισμός για τους μικρούς φίλους.

Από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου και για 5 ολόκληρα δεκαήμερα, οι μικροί «κατασκηνωτές» θα ταξιδέψουν στις γωνιές όλου του κόσμου μέσα από το παιχνίδι, τη δημιουργία, το θέατρο, τη μαγειρική, τη μουσική, αλλά και τις συναρπαστικές προβολές Εικονικής Πραγματικότητας, που είναι το «σήμα κατατεθέν» του «Ελληνικού Κόσμου».

Φέτος, για δεύτερη χρονιά, διακεκριμένοι επαγγελματίες από διάφορους χώρους, γνωστοί για τη συμμετοχή τους σε πρωτοβουλίες που απευθύνονται σε παιδιά, όπως η θεατρική ομάδα AbOvo, η Ομάδα Κοπέρνικος, οι σεφ Λευτέρης Λαζάρου, Δημήτρης Σκαρμούτσος και Γιάννης Λουκάκος, το μουσικό συγκρότημα Burger Project, ο Γιώργος Κωνσταντινίδης και το κουαρτέτο εγχόρδων Crescento καθώς και αθλητές και αθλήτριες των Παραολυμπιακών Αγώνων και μέλη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, θα συμμετέχουν στο «Καλοκαίρι στην Πόλη» μετατρέποντας το καλοκαίρι των παιδιών σε μια αξέχαστη εμπειρία.

Αναλυτικότερα τα 1ο, 3ο και 5ο δεκαήμερo, από 18 έως 29 Ιουνίου, 16 έως 27 Ιουλίου και 27 Αυγούστου ως 7 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνουν τον «γύρο του κόσμου στον Ελληνικό Κόσμο». Μέσα σε 10 μέρες τα παιδιά θα γνωρίσουν ανθρώπους, τοπία και συνήθειες, παραδόσεις, έθιμα και με τη βοήθεια της «Εικονικής Πραγματικότητας», οι μικροί επισκέπτες θα ταξιδεύσουν σε όλο τον κόσμο.

Από τις 2 ως τις 13 Ιουλίου και από τις 30 Ιουλίου ως τις 10 Αυγούστου, είναι η σειρά του 2ου και του 4ου δεκαημέρου, με άλλα λόγια είναι η ώρα για «Παίζω, παίζεις, παίζουμε; Παιχνίδια που μας ενώνουν!»

Παιχνίδια γνωστά και μη, παιχνίδια φαντασίας, έκφρασης και ανεμελιάς θα γεμίσουν δημιουργικά το χρόνο των παιδιών σε αυτά τα δεκαήμερα. Η ανασκαφή, τα μαθηματικά και η διατροφή είναι μόνο μερικά από τα θέματα που στα χέρια των μικρών μας φίλων θα γίνουν παιχνίδι. Παράλληλα, τα παιδιά, με έμπνευση και φαντασία, θα δημιουργήσουν τα δικά τους ξεχωριστά παιχνίδια.

Έκτακτοι καλεσμένοι με μουσική και...όρεξη

Το φετινό «καλοκαίρι στην πόλη» επιφυλάσσει όμως και ξεχωριστές εκπλήξεις για τους μικρούς επισκέπτες. Η Θεατρική Ομάδα AbOvo γνωρίζει καλά τη συνταγή της δημιουργίας των παραστάσεων και με οδηγό το γέλιο, χρησιμοποιεί το σωματικό θέατρο και το παιχνίδι για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τους διαφορετικούς πολιτισμούς του πλανήτη μας.

Η ομάδα Κοπέρνικος από την άλλη θα παρουσιάσει το παιδικό βιβλίο «Θέλω να αρρωστήσω!», το οποίο έχουν γράψει ο Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη και έχει εικονογραφήσει η Ελίζα Βαβούρη. Ήρωας του βιβλίου είναι ο μικρός Αχιλλέας, που θέλει να αρρωστήσει για να χάσει ένα διαγώνισμα γεωγραφίας. Από τη θεατρική αφήγηση του παραμυθιού, αλλά και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους, η Ομάδα Κοπέρνικος θα συνεχίσει με τη μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά «Ο Κόσμος Ανάποδα», συνοδευόμενη από ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο, βασισμένο στο ομώνυμο παιδικό μουσικό CD, σε μουσική του Άγγελου Αγγέλου και στίχους της Έμης Σίνη.

Τη μουσική σκυτάλη παίρνουν οι Βurger Project, οι οποίοι καταφθάνουν για να ανεβάσουν τους τόνους στον «Ελληνικό Κόσμο». Ένα από τα πλέον γνωστά συγκροτήματα της νέας μουσικής σκηνής της Ελλάδας, οι Burger project έρχονται με διασκευές «εμπλουτισμένες» με το δικό τους ευρηματικό και διασκεδαστικό τρόπο.

Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης και το κουαρτέτο εγχόρδων Crescento έχει προγραμματίσει για όλους τους μικρούς επισκέπτες μία συναυλία. «Μάθε τα μουσικά όργανα – γράψε τη δική σου μουσική!», είναι ο τίτλος της συναυλίας που υπόσχεται να ταξιδέψει τα παιδιά στο μαγικό κόσμο της μουσικής, χρησιμοποιώντας εικόνες, παιχνίδια και ήχους.

Στους ειδικούς καλεσμένους βέβαια μην ξεχάστε τους σεφ Λευτέρη Λαζάρου, Δημήτρη Σκαρμούτσο και Γιάννη Λουκάκο, οι οποίοι αποκαλύπτουν στους μικρούς «κατασκηνωτές» τα μυστικά της μαγειρικής, λίγο πριν οι αθλητές και οι αθλήτριες των Παραολυμπιακών Αγώνων καθώς και μέλη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής καταφθάσουν στον «Ελληνικό Κόσμο» για να αποδείξουν ότι η διαφορετικότητα κάνει τη διαφορά. Με προβολές, συζητήσεις, παιχνίδια και δράσεις αποδεικνύουν πόσο διαφορετικοί αλλά και ίσοι είμαστε όλοι μέσα από το δικό τους πρόγραμμα «Εκπαίδευση διαφορετικότητας – Εκπαίδευση ζωής».

Πληροφορίες: 1ο δεκαήμερο: 18-29 Ιουνίου «Ο γύρος του κόσμου στον Ελληνικό Κόσμο», 2ο δεκαήμερο: 2-13 Ιουλίου «Παίζω, παίζεις, παίζουμε; Παιχνίδια που μας ενώνουν!», 3ο δεκαήμερο: 16-27 Ιουλίου «Ο γύρος του κόσμου στον Ελληνικό Κόσμο», 4ο δεκαήμερο: 30 Ιουλίου-10 Αυγούστου «Παίζω, παίζεις, παίζουμε; Παιχνίδια που μας ενώνουν!» και 5ο δεκαήμερο: 27 Αυγούστου-7 Σεπτεμβρίου «Ο γύρος του κόσμου στον Ελληνικό Κόσμο», http://summer.hellenic-cosmos.gr , τηλ. 212 254 0444, για επιπλέον πληροφορίες και κρατήσεις: τηλ. 212 254 0650, Κέντρο Πολιτισμού«Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, [email protected]. Από φέτος το «Καλοκαίρι στην πόλη», διαθέτει πούλμαν για τη μεταφορά των παιδιών από και προς τον «Ελληνικό Κόσμο» το πρωί και το απόγευμα αντίστοιχα.