Νικήτα Μιλιβόγιεβιτς και Αμάλια Μπένετ διδάσκουν στον Κινητήρα

Θα παραδώσουν το σεμινάριο «Πώς να δημιουργήσετε τη γλώσσα μιας παράστασης μέσα από τη σκηνοθεσία και την κίνηση».

Ο σκηνοθέτης Νικήτα Μιλιβόγιεβιτς και η χορογράφος Αμάλια Μπένετ έχουν συνεργαστεί για πάνω από μια δεκαετία σε πάνω από 20 διαφορετικές παραστάσεις και ταινίες σε διάφορες χώρες. Για κάθε έργο, δούλεψαν μαζί με τους ηθοποιούς τους και τη δημιουργική τους ομάδα με σκοπό να αναπτυχθεί μια μοναδική γλώσσα.

Στο εργαστήριο «Πώς να δημιουργήσετε τη γλώσσα μιας παράστασης μέσα από τη σκηνοθεσία και την κίνηση» θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γίνουν μέρος της εμπειρία αυτής, να αναγνωρίσουν τι σημαίνει το να βρίσκει κανείς τη σωστή γλώσσα μιας παράστασης αλλά και να μάθουν τρόπους να την ανακαλύπτουν μόνοι τους. Ως ένα συγκεκριμένο σημείο αναφοράς θα χρησιμοποιηθεί το πρώτο μέρος του ονειρικού έργου του Στρίντμπεργκ, «Δρόμος προς τη Δαμασκό». Θα ήταν χρήσιμο οι συμμετέχοντες να έχουν διαβάσει το κείμενο πριν από την πρώτη ημέρα του εργαστηρίου.

Μόδα και Ομορφιά με προτάσεις και tips από τους ειδικούς του στυλ, Πάρτε ιδέες!

Ο Νικήτα Μιλιβόγιεβιτς – ένας από τους πιο σημαντικούς Σέρβους θεατρικούς σκηνοθέτες της εποχής μας. Οι κριτικοί θεωρούν ότι «Με την αμεσότητα των στρατευμένων θεατρικών του παραστάσεων έγινε σημείο αναφοράς για την δεκαετία του ενενήντα στη Σερβία, ενώ με την θαρραλέα και νεωτερική ανάγνωση των κλασικών οδήγησε το σερβικό θέατρο στον νέο αιώνα.» Είναι κάτοχος των σημαντικότερων θεατρικών βραβείων σκηνοθεσίας στη χώρα του (βραβεία των Bojan Stupica, Sterijia, του Bitef, του βραβείου κριτικής του θεατρικού περιοδικού «Scena» , των ετήσιων βραβείων: του Εθνικού Θεάτρου, του θεάτρου JDΡ, του βραβείου Grad –teatar Budva, αλλά και πολλών άλλων όπως των θεατρικών φεστιβάλ στις πόλεις: Kragujevac, Vršac, Novi Sad, Ohridsko leto – Skopje)… Σε μια δημοσκόπηση των κριτικών θεάτρου η παράσταση »Banović Strahinja’’ κρίθηκε ως η πιο σημαντική θεατρική παράσταση της δεκαετίας του 90 του περασμένου αιώνα στη Σερβία. Έχει σκηνοθετήσει στην Ελλάδα, τη Σουηδία, την Σλοβενία, την ΠΓΔΜ, την Τουρκία, στις ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία… Καλντερόν, Σαίξπηρ, Αισχύλο, Σοφοκλή, Τσέχωφ, Μπουλγκάκοφ, Πίντερ, Τ. Μαν, Μπρεχτ, Μίλερ, Ρούζεβιτς, Βιτράκ, Ιονέσκο, Μποντ, Μπέκετ, Στόπαρντ, Μέτερλινκ, Σαρτρ…) Την περίοδο 1996 – 2004 διδάσκει ως τακτικός καθηγητής υποκριτικής και σκηνοθεσίας στην Ακαδημία τεχνών Βελιγραδίου. Την περίοδο 2005 – 2009 ήταν διευθυντής του Διεθνούς φεστιβάλ και του Θεάτρου »Bitef» στο Βελιγράδι. Από το 2009 είναι τακτικός καθηγητής στο τμήμα υποκριτικής και σκηνοθεσία της Ακαδημίας τεχνών του Νόβι Σαντ. Ζει και εργάζεται στο Βελιγράδι.

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Η Αμαλία Μπένετ γεννήθηκε στο Λονδίνο. Αποφοίτησε από τη σχολή χορού Laban Center for Movement and Dance του Λονδίνου, ζει και εργάζεται στην Αθήνα από το 1993. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Exit Dance Company και της ομάδας χορού «Κινητήρας». Έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια και βοηθός χορογράφου με το χοροθέατρο «Οκτάνα» από το 1993, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι μέλος του χοροθεάτρου του Κ.Θ.Β.Ε. Από το 1999 εργάζεται κυρίως ως χορογράφος στο χώρο του θεάτρου, συνεργαζόμενη συχνά με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο Παλλάς, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Έχει εργαστεί στην Αμερική, Κίνα, Γερμανία, Σουηδία, Τουρκία, Σλοβενία, Ιταλία και στα Σκόπια. Από το 1993 διδάσκει κίνηση σε ηθοποιούς της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. και του Εθνικού Θεάτρου. Έχει επίσης διδάξει στην Ακαδημία Δράματος του Νόβι Σαντ, στη Σερβία. Αυτή τη στιγμή διδάσκει στο ΩΔΕΙΟ Αθηνών.

Πότε: 6-7/5/2017 Ώρες: 16.00-19.00 Κόστος: 60 €* Δηλώσεις συμμετοχής: 210-9248328 ή στο info@kinitiras.com .

*10% έκπτωση στους κατόχους κάρτας ανεργίας.

διαβάστε επίσης
  • ΟΛΑ
  • ΘΕΑΤΡΟ