Τα 10 πιο συνηθισμένα «λάθη» των γυναικών

lathi-omorfias
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΜΑΙΟΥ 2017

Τα παρατηρούμε, τα υιοθετούμε, τα λανσάρουμε, τα κρύβουμε… Όσο φιλάρεσκες κι αν είμαστε, υπάρχουν φορές που παρασυρόμαστε από το πάθος και την αγάπη μας για την ομορφιά. Και την ματαιδοξία. Θέλετε να μάθουμε τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη των …άκρων, μαζί με συμβουλές, σύμφωνα με επαγγελματίες μακιγιέρ και κομμωτές; της Σάντυς Τσαντάκη

1. Γυναίκες με αχρωματοψία. Θα πρέπει να γνωρίζει κανείς τα χρώματα που του πηγαίνουν. Ωραίο το τιρκουάζ και το baby pink που είδαμε στην πασαρέλα αλλά μην ξεχνάτε ότι δεν ταιριάζει σε όλες. Πειραματιστείτε με αποχρώσεις που σας ταιριάζουν και όχι με αυτά που είναι της μόδας, σας χλωμιάζουν ή σας αγριεύουν.

2. Οι γυναίκες-περίπτερα. Και κοτσιδάκια και κοσμήματα και μαλλί-κοκοράκι και φόρεμα με ουρά, δεν πάνε όλα μαζί. Ένα την φορά. 

3. Οι γυναίκες κλόουν. Το μακιγιάζ σας θα πρέπει να είναι διακριτικό το πρωί, πιο τονισμένο το βράδυ. Όπως επιλέγετε διαφορετικά ρούχα για κάθε περίσταση, έτσι θα πρέπει να φροντίζετε και το makeup σας. Κι αν ακόμη συνηθίζετε να μακιγιάρετε τα μάτια σας σε στυλ Κλεοπάτρας, δεν έχετε παρά να ενημερωθείτε για τις τάσεις της ομορφιάς αυτού του…αιώνα.

4. Επιμελώς ατημέλητη. Σπασμένα νύχια, ξεθωριασμένο βερνίκι νυχιών. Αν δεν είναι περιποιημένα τα χέρια σας, αφήστε καλύτερα άβαφα τα νύχια για να ξεκουραστούν και λίγο. 

5. Μαύρη ρίζα. Ή και άσπρη. Ένα ραντεβού κάθε 20 ή 30 ημέρες με τον κομμωτή δεν έβλαψε ποτέ καμία γυναίκα. Αλλά και στο σπίτι πλέον, δεν είναι δύσκολο να βάφουμε και μόνες τα μαλλιά για να είμαστε πάντα περιποιημένες. 

6. Μην συνδυάζετε ποτέ το μακιγιάζ σας με τα ρούχα σας. Η ζωή δεν είναι καρναβάλι.

7. Αν τα μαλλιά σας είναι σγουρά και μακριά, τα εκκεντρικά σκουλαρίκια της Δυναστείας μπορείτε κάλλιστα να τα αφήσετε στην θυρίδα. 

8. Προτού φύγετε από το σπίτι, κοιταχτείτε προσεκτικά στον καθρέφτη. Μία φορά δεν φτάνει.

9. Σεβαστείτε τους μυστικούς κώδικες. Αν είστε καλεσμένες σε πάρτι, μην εμφανιστείτε με ball gown αν δεν σιγουρευτείτε ότι αυτό υπαγορεύει το dress code. Το ίδιο ισχύει και αν εμφανιστείτε σε ένα κοκτέιλ με τζιν με κρύσταλλα παρόλο που η πρόσκληση έφερε την υποσημείωση «επίσημο ένδυμα».

10. Μην ενδώσετε σε τίποτα που μοιάζει να σας καταπιέζει. Ή δεν μπορείτε να υποστηρίξετε. Παπούτσια που σας στενεύουν, μπούστο που σας κάνουν να ασφυκτιάτε, ρούχα που κόβουν την ανάσα. Να είστε σίγουρη πως δεν είστε η μόνη που το καταλαβαίνετε. Μην αντιγράφετε τη βιτρίνα. 'Η το Instagram, τυφλά. Τι απέγινε το προσωπικό σας στυλ; 

Σάντυ Τσαντάκη 

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr