Ακόμη να αγοράσετε δώρο για τη Γιορτή της Μητέρας από το Μουσείο Μπενάκη;

mpenaki-2
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΜΑΙΟΥ 2017

Πλησιάζει η μεγάλη μέρα. Καμία σχέση με Άγιους Βαλεντίνους και άλλες χαριτωμένες Παγκόμιες Ημέρες. Την Κυριακή είναι η ευκαιρία να εκφράσουμε την αγάπη μας στη μαμά, στη μητέρα, στη μάνα. Πώς; Mε μια ματιά στο site του Μουσείο Μπενάκη ή ακόμη καλύτερα μια βόλτα από το Πωλητήριο του Μουσείου.

Παρατηρώ τις εικόνες. Και φαντάζομαι τι θα ταίριαζε σε κάθε μανούλα. Κόσμημα ή αντικείμενο για το σπίτι; Ή μήπως καλύτερα τσάντα; Σίγουρα κάτι φτιαγμένο με αγάπη και χρώματα. 

Όταν αγοράζεις κάτι από το Μουσείο, ξέρεις πως θα είναι και μοναδικό. Χειροποίητο. Με την υπογραφή ενός ανθρώπου που ξέρει από μόδα, κόσμημα, στιλ, αισθητική, με καλλιτεχνική αξία.

Κάπως έτσι παρατηρώ και ξεχωρίζω από τη συλλογή με αξεσουάρ και κοσμήματα στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, μια τσάντα της Βένιας Μητροπάνου, με μετάξι και έθνικ στοιχεία. Για ένα ταξίδι στον χρόνο και διαφορετικές κουλτούρες.

Το ταξίδι δεν έχει τέλος. Τα σκουλαρίκια με μαργαριτάρια και χρυσό της Ερατώς Μπουκογιάννη που θυμίζουν κοσμήματα από τον 4ο αιώνα π.Χ., σίγουρα θα εκτιμηθούν από μαμάδες διαφορετικών ηλικιών και στιλ. 

Μια πιο πρωτότυπη ιδέα για την ...μαμά είναι ένα σετ με πετσετοθήκες-κόσμημα με την υπογραφή της Αλεξάνδρας Τσουκαλά για art de la table με πτυχώσεις από παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές. Για έξι άτομα. Τη μητέρα και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Φίλους και γνωστούς. Όσο για άλλες λύσεις, ένα ζωγραφισμένο βάζο, ένας μεγεθυντικός φακός, ένα μπολ ή ένα πορσελάνινο σερβίτσιο για τσάι, θα αποτελέσουν ένα μικρό δείγμα της αγάπης μας στην πιο γλυκιά λέξη του κόσμου. Όλα για τη μητέρα μου...