Μόδα, τέχνη και κόσμημα στο Μουσείο Μπενάκη

sol-flores-benaki Damian Wasser
ΤΡΙΤΗ, 16 ΜΑΙΟΥ 2017

Φαντάζομαι ήδη τους 48 πρωταγωνιστές του κοσμήματος να στήνουν μικρούς και μεγάλους θησαυρούς μέσα στο μουσείο. Από τις 18 μέχρι τις 21 του μηνός το Μουσείο Μπενάκη θα αποκαλύπτει Τεμνόμενους Χώρους, εκεί ακριβώς που το κόσμημα συναντά την τέχνη. της Σάντυς Τσαντάκη

Mια καρφίτσα ζωντανό ζαχαρωτό. Ένα μίνι αεροπλάνο. Αριστουργήματα που φοριούνται. Έλληνες και ξένοι σχεδιαστές κοσμημάτων διεκδικούν το βλέμμα μας. Και ο τίτλος; «Ιnter-Secting Spaces» για τον κόσμο της τέχνης και του κοσμήματος και την παράλληλη ζωή τους. Ή «Τέχνη+Κόσμημα: Tεμνόμενοι Χώροι». Στην Αthens Jewelry Week 2017, ένα τετραήμερο με λάμψη και διεθνείς συμμετοχές στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς. 

GoodPhoto

Hao Han Jhang 

Μια σχέση αγάπης και πάθους με το σύγχρονο κόσμημα να καταγράφει τάσεις και να ξεσπά με διαφορετικούς τρόπους κάθε φορά. Φανταστείτε μια κεντρική έκθεση και πέντε επιπλέον ομαδικές εκθέσεις σε διάφορους χώρους της Αθήνας, μαζί με σεμινάρια, διαλέξεις, βραβεύσεις.

V. Xenias

Akis Goumas 

Η ...πρεμιέρα έγινε πέρυσι. Και φέτος το πρόγραμμα μοιάζει ακόμη πιο φιλόδοξο. Όταν έχεις προσκαλέσει 48 σύγχρονους καλλιτέχνες-σχεδιαστές από το εξωτερικό και την Ελλάδα για να παρουσιάσουν το καλύτερο δείγμα της δουλειάς τους μέχρι σήμερα, τότε το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα εντυπωσιακό.

Και υπάρχουν και γκεστ εμφανίσεις, όπως αυτή του Γερμανού εικαστικού, Peter Bauhuis, στον ρόλο του καλλιτέχνη-μαέστρου. Η κεντρική έκθεση εγκαινιάζεται στις 18 Μαϊου στις 7 το απόγευμα στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς. Θα ακολουθήσουν ομιλίες... Το Σάββατο 20 Μαϊου. Τίτλοι που ξεχωρίζω; « Επιστροφή στο μέλλον, ιστορία κοσμημάτων» και «Μαγική Μοναξιά». Υπάρχουν άραγε μοναχικά κοσμήματα; Μαγικά, σίγουρα. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr