Ποιο είναι το υλικό που δεν πρέπει να βάζετε ποτέ στα ζυμαρικά σας;

zumarika-kotopoulo-alfredo
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Η λίστα με τα υλικά που ταιριάζουν με τα ζυμαρικά είναι τεράστια. Υπάρχει, όμως, και μια άλλη, πολύ μικρότερη λίστα, με αυτά που δεν πρέπει να προσθέτετε στα ζυμαρικά σας και ανάμεσά τους βρίσκεται και το κοτόπουλο.

Είτε το έχετε μαγειρέψει στον ατμό, είτε είναι βραστό, το κοτόπουλο δεν ταιριάζει με τα ζυμαρικά, καθώς οι απαλές υφές και των δύο δεν αναδεικνύουν η μία την άλλη, σύμφωνα με τον Lorenzo Boni, executive chef της Barilla America. Ο Boni είναι από την Μπολόνια της Ιταλίας και μαγειρεύει ζυμαρικά επί δεκαετίες, εφευρίσκοντας συνεχώς δημιουργικούς τρόπους να τα εμπλουτίζει.

Όσο, όμως, κι αν είναι «ανοιχτός» στο να μαγειρεύει τα ζυμαρικά του με διάφορα υλικά, το κοτόπουλο μένει εκτός. Ο ίδιος εξηγεί τους λόγους, λέγοντας ότι το κοτόπουλο προσφέρει πρωτεΐνη, αλλά όχι γεύση στα ζυμαρικά, καθώς συνήθως δεν μαγειρεύεται σωστά. Στην Ιταλία, μάλιστα, το κοτόπουλο με τα μακαρόνια θεωρείται «νοσοκομειακό» φαγητό. Είναι πάντα καλή ιδέα να προσθέτουμε διαφορετικές υφές στα ζυμαρικά μας, ώστε να μην καταλήγουμε με ένα εντελώς βαρετό αποτέλεσμα με υπερβολικά μαλακή υφή.

Το καλό είναι ότι υπάρχουν πολλές συνταγές για ζυμαρικά με κοτόπουλο, που… εγκρίνονται, αρκεί να βεβαιωθείτε ότι το κοτόπουλό σας είναι πλούσιο σε μπαχαρικά, έχει υφή και νοστιμιά, είτε είναι τηγανητό, είτε ψητό. Μερικές φορές το καλύτερο μάθημα στην κουζίνα δεν είναι με τι να μαγειρέψεις κάτι, αλλά πώς να το μαγειρέψεις.