Αλήθειες και ψέματα για τα αντιηλιακά

antiliako
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΜΑΙΟΥ 2017

Ποτέ δεν ξέρεις τι δείκτη προστασίας πρέπει να φοράς για να προστατευτείς από τον ήλιο. Άραγε το 30 είναι αρκετό ή μήπως θα χρειαστώ 50; Κι αν είναι υπερβολή; Τι κάνω με την έλλειψη βιταμίνης D; Ας μην παίξουμε τις 10 ερωτήσεις κι ας δούμε τα ψιλά γράμματα στα κουτιά των προϊόντων με υψηλό ή χαμηλό δείκτη προστασίας. της Σάντυς Τσαντάκη

Τα χημικά αντιηλιακά είναι τοξικά για το δέρμα σας. Οι ειδικοί λένε ότι θα πρέπει ένας άνθρωπος να χρησιμοποιεί αντιηλιακό για 277 χρόνια (!) κάθε μέρα για να αρχίσει να ανησυχεί. Αν θέλουμε να αποφύγουμε τα επικίνδυνα συνθετικά συστατικά, υπάρχει λύση. Προϊόντα χωρίς χημικά και άρωμα που δεν αφήνουν λευκά κατάλοιπα στο δέρμα και προσφέρουν πολύ υψηλή προστασία… Από 30 και πάνω. 

Για ευαίσθητα μη ανεκτικά δέρματα. Λεπτόρευστα αντιηλιακά χωρίς χημικά φίτλρα. Κι αν πηγαίνουμε στο άλλο άκρο; Κι αν πιστέψουμε τις μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς υποστηρίζοντας ότι και ο δείκτης προστασίας δεν είναι σίγουρο ότι μας προστατεύει από τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα;

Δερματολόγοι ανά τον κόσμο επιμένουν πως έχει παρατηρηθεί μείωση κατά 50% εμφάνισης μελανώματος σε άνδρες και γυναίκες που χρησιμοποιούν καθημερινά αντιηλιακό. Κι αυτό σημαίνει χειμώνα-καλοκαίρι. Όλες τις ώρες που βρισκόμαστε εκτεθιμένοι στο φως. 

Φτάσαμε στο 2017 λοιπόν για να μπορούμε να πούμε πλέον με σιγουριά ότι τα αντιηλιακά, σε όποια μορφή κι αν προτιμάμε, μας προστατεύουν από τον καρκίνο του δέρματος. Γι'αυτό καλύτερα να αντισταθούμε σε διάφορες ευφάνταστες εναλλακτικές που βλέπουμε σε μπλογκ, με αιθέρια έλαια, γιατί δεν έχουν δοκιμαστεί για τα αποτελέσματα τους. Πώς είναι η έκφραση στα αγγλικά; Better safe, than sorry. Aυτό ακριβώς. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr