Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο με 6 απλούς τρόπους

prostatepste-to-derma-sas-apo-ton-ilio-me-6-aplous-tropous-aplous-tropous

ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

Βάλατε το αντηλιακό σας, προσθέσατε και άλλο λίγο…με το που πατήσατε το πόδι σας στην άμμο, έτσι για να είναι φρέσκο, αλλά πάλι ούτε το δέρμα σας είναι λαμπερό ούτε το μαύρισμα ομοιόμορφο. Τι φταίει;

Το click@Life, πάντα στις καλοκαιρινές επάλξεις φροντίζει για το δέρμα σας στην παραλία, και όχι μόνο, γι αυτό και συγκέντρωσε όλα τα μικρά, αλλά ουσιώδη λάθη που κάνουμε κάθε καλοκαίρι, αλλά και τους ιδανικούς τρόπους για να τα διορθώσουμε.

1.Αλείφουμε αντηλιακό…δεν πασαλειβόμαστε

Η καλοκαιρινή απορία εμμένει δυναμικά: πόσο αντηλιακό είναι αρκετό και κάθε πότε πρέπει να το ανανεώνουμε; Τα περισσότερα αντηλιακά πρέπει να τα «απλώνουμε» στο δέρμα κάθε δύο ώρες και αν κολυμπάμε ή ιδρώνουμε στο ενδιάμεσο, πιο συχνά.

Σε κάθε εφαρμογή, φροντίστε η ποσότητα να είναι περίπου όσο ένα «σφηνάκι» αν και αυτό εξαρτάται και από τη σωματοδομή του καθενός.

2.Που είναι τα γυαλιά σας;

Αν δεν φοράτε τα γυαλιά ηλίου στην παραλία, για να μαυρίσετε στο πρόσωπο, ρισκάρετε σοβαρά με ασθένειες όπως είναι ο καταρράκτης, η εκφύλιση της ώχρας κηλίδας και ο καρκίνος του δέρματος στα βλέφαρα, ο οποίος μάλιστα αναλογεί σε ποσοστό έως 10 τοις εκατό όλων των καρκίνων του δέρματος. Σημαντικό επίσης είναι να φοράτε το σωστό ζευγάρι γυαλιά το οποίο θα έχει ιδανική UV προστασία. Αυτό μπορεί να το «μετρήσει» ο οφθαλμίατρος σας.

3.Αποτρίχωση και βουτιά

Αν νομίζετε ότι θα αποκτήστε λείο δέρμα με το να βουτάτε στη θάλασσα αμέσως αφού έχετε κάνει αποτρίχωση, με ξυράφι, κερί ή οτιδήποτε άλλο, κάνετε λάθος. Το δέρμα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι ερεθισμένο μετά την αποτρίχωση και το νερό εντείνει ακόμα περισσότερο τον ερεθισμό.

Προσπαθήστε να τελειώσετε τη «ρουτίνα ομορφιάς» κάποιες ώρες πριν αποφασίστε να βουτήξτε.

4. Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση

Αν αισθάνεστε να καίγεστε και να στεγνώνει το στόμα σας κάτω από τον καυτό ήλιο, σας πληροφορούμε ότι το ίδιο ακριβώς αισθάνεται και το δέρμα σας. Λοσιόν και ενυδατικά προϊόντα, ακόμα και ενισχυμένα, δεν μπορούν να κάνουν κάτι από μόνα τους εκτός και αν βοηθήσετε με το να πίνετε περισσότερο νερό και να τρώτε τρόφιμα, όπως καρπούζι και αγγούρια που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, ώστε το δέρμα σας να ενυδατωθεί από μέσα.

5. Σταματήστε επιτέλους να ξύνεστε

Κουνούπια, σκνίπες και ένα σωρό άλλα έντομα ζουν παραδεισένιες ώρες πάνω στο δέρμα σας το καλοκαίρι, αλλά μη τους κάνετε τη χάρη και …ξυθείτε, γιατί το πιο πιθανό είναι τραυματίσετε ακόμα περισσότερο το δέρμα σας και να προκαλέσετε μεγαλύτερη μόλυνση στο σημείο του τσιμπήματος. Μάλιστα το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κάνετε μεγαλύτερο σημάδι και να υποφέρετε περισσότερο. Προσπαθήστε να μην το ακουμπάτε και η διαδικασία επούλωσης θα είναι λιγότερο επώδυνη.

6. Μην παραμελείτε τα πόδια σας

Μπορεί οι σαγιονάρες να ενδείκνυνται για να... αναπνέουν τα πόδια σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ίδιο κάνουν και οι φτέρνες σας. Η περιοχή στα εξωτερικά της φτέρνας συνήθως τραυματίζεται και στην ουσία χαρακώνεται εάν δεν της δώσετε την πρέπουσα σημασία. Καθημερινή ενυδάτωση στο συγκεκριμένο σημείο και ειδική φροντίδα με ελαφρόπετρες και άλλα προϊόντα, για τη συγκεκριμένη περιοχή, θα...ανταμείψουν τα πόδια σας.