Όταν η ομορφιά λάμπει στις Κάννες

monica-bellucci
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΜΑΙΟΥ 2017

Το απέραντο κόκκινο χαλί. Οι στάρλετ, οι καταξιωμένες πρωταγωνίστριες, οι εκπλήξεις. Εδώ δεν είναι Όσκαρ. Το στιλ γράφεται στα γαλλικά, ή έστω με σπασμένη προφορά. Ποιες είναι οι τάσεις που κυριαρχούν φέτος στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών; της Σάντυς Τσαντάκη

Σπάνια να απογοητευτούμε με τις επιλογές των κομμώσεων ή το μακιγιάζ των γυναικών που εμφανίζονται στην Κρουαζέτ, είτε στη συνέντευξη Τύπου και τη συνομιλία τους με τους δημοσιογράφους, είτε το βράδυ στις προβολές.

Με σπορ διάθεση, ή έξτρα βραδινή, κοσμήματα εκατομμυρίων και φλας που αστράφτουν, οι σταρ των Καννών δεν πηγαίνουν για την υπερβολή αλλά για να αποθεώσουν την κομψότητα.

Τι μπορούμε να διδαχτούμε από την πρόσφατη παρέλαση των αστέρων;
Η Tilda Swinton δεν αποχωρίζεται τα γυαλιά ηλίου της ενώ δεν φοβάται να φορέσει λαχανί σακάκι με φούξια κραγιόν. Το μοντέλο Adriana Lima μαζεύει τα μαλλιά της πίσω, για να ξαναθυμηθούμε το wet look, μοιάζει σα να έχει κάνει τατουάζ στα φρύδια και τονίζει μπλε μάτια με αϊλάινερ και έντονο πορτοκαλί, ματ κραγιόν.

Αυτό μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς, αρκεί να έχουμε μαυρίσει πρώτα λίγο. Η Robin Wright απολαμβάνει να χαμογελάει και να δείχνει τις ρυτίδες έκφρασης, με μύτες στα μαλλιά σε στιλ Meg Ryan και εξαιρετικά απαλό μακιγιάζ. Ποια ανέκφραστη μάσκα;

Η Susan Sarandon, με ανδρόγυνο στιλ, λευκό πουκάμισο και μαύρο σακάκι, αφήνει τα μαλλιά της κόκκινα και ατίθασα, προσθέτει ένα σκοτωμένο, μπορντό κραγιόν και κρύβει το βλέμμα της σε ένα σκούρο ζευγάρι γυαλιών ηλίου. Σταρ. Ντίβα. Thelma & Louise σε …μία γυναίκα. Σε όλες τις φωτογραφίες είναι με τα ίδια γυαλιά, κι ας αλλάζει σύνολο. 

Η Julianne Moore πάλι, με φόρεμα-υπερπαραγωγή και διαμάντια, χτένισε τα μαλλιά της χωρίστρα στη μέση και εμφανίστηκε σχεδόν αμακιγιάριστη. Ή τόσο που να μην το καταλαβαίνουμε. Με ρυτίδες και χαμόγελο. Λίγο μετά, φόρεσε ένα κόκκινο φόρεμα με φτερά και πούπουλα, έπιασε τα μαλλιά πίσω και δοκίμασε το ίδιο χαμόγελο με ψεύτικες βλεφαρίδες και μαύρο αϊλάινερ. Ε, Κάννες είναι αυτές. Όσο για την Monica Bellucci, είναι πάντα τέλεια χτενισμένη για τον ρόλο της, άψογα μακιγιαρισμένη αλλά με τόσες γωνίες στο πρόσωπο έχουμε αρχίσει να μην την αναγνωρίζουμε… Σε λίγο θα μοιάζει με την αδερφή τής ...Kim Kardashian. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr