Τέσσερα λάθη στη διακόσμηση που μπορούμε να αποφύγουμε στο μέλλον

diakosmisi-saloni-spiti
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΜΑΙΟΥ 2017

Όταν φτιάχνουμε το σπίτι μας, πειραματιζόμαστε. Δεν ξέρουμε πως θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, και ενώνουμε απότομα τα κομμάτια του παζλ. Τι θα μπορούσαμε άραγε να έχουμε κάνει διαφορετικά; της Σάντυς Τσαντάκη

1. Δωμάτια που είναι απόλυτα σεταρισμένα, χρωματικά συντονισμένα, χώροι του σπιτιού με ολοκαίνουργια έπιπλα και γκρι ή λευκό με ασορτί μαξιλάρες και …έργα τέχνης. Το σπίτι θέλει ψυχή. Μικροαντικείμενα από ταξίδια και vintage στοιχεία μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

2. Υπερβολικά πολλά αξεσουάρ. Ένα συνηθισμένο λάθος που γίνεται στο ντιζάιν είναι να προσθέτουμε πολλά μικρά (και άχρηστα συχνά) μπιμπελό για διακόσμηση, σε απόλυτη παράταξη στο σαλόνι και αλλού. Πρέπει να ξέρουμε πότε θα σταματήσουμε να φορτώνουμε και την τελευταία γωνιά με ό,τι δεν ξέρουμε που να βάλουμε. Κάθε σπίτι πρέπει να κρύβει χώρους που επιτρέπουν στο μάτι να ξεκουραστεί. 

3

. Η εμμονή με ένα μόνο στιλ. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι το στιλ του σπιτιού μας πρέπει να υπαγορεύει και τη διακόσμηση. Ένα παραδοσιακό σπίτι δεν μεταφράζεται και σε ασορτί ντεκόρ εντός. Εκείνο που έχει ενδιαφέρον πάντα είναι το πάντρεμα παραδοσιακών και μοντέρνων στοιχείων για την αντίθεση και τη συμφιλίωση. 

4. Ο φωτισμός παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι λάθος να νομίζουμε ότι ένα φωτιστικό ταιριάζει παντού. Οι μεγάλοι χώροι απαιτούν και γενναιόδωρο φωτισμό, όπως και το αντίστροφο. Ειδικά στα ψηλοτάβανα δωμάτια πρέπει να δίνουμε έμφαση στο φως που επιλέγουμε. Από πολυέλαιο και πάνω.

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr