Πέντε παρατηρήσεις για το τελευταίο σόου του Valentino

valentino-3
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΜΑΙΟΥ 2017

Δεν είναι πρετ-α-πορτέ, ούτε υψηλή ραπτική. Είναι μια ενδιάμεση σεζόν, resort συλλογή, ειδικά για τις γυναίκες που θέλουν να φορούν μοναδικά ρούχα, ταξιδεύοντας στον χώρο και τον χρόνο. Μήπως μπορούμε να εμπνευστούμε ανέξοδα κι εμείς από την πρόσφατη επίδειξη του Valentino για το 2018; Με την υπογραφή Pierpaolo Piccioli για να μαθαίνουμε και ...ιταλικά. της Σάντυς Τσαντάκη

1

. Τα ετερώνυμα έλκονται. Δοκιμάστε να φορέσετε την αγαπημένη σας φόρμα, βελούδινη, πολυτελή, με δαντέλα. Το είδαμε κι αυτό. Σε φούξια, κόκκινο, λαδί, μια φόρμα που φοριέται εκτός γυμναστηρίου, με κάθε επισημότητα, και συμφιλιώνεται επιτέλους με την αγαπημένη δαντέλα περασμένων δεκαετιών. Φορέστε φορέματα με λευκή, μακό μπλούζα. 

2. Αναβαθμίστε τα καλοκαιρινά σας σανδάλια με καλτσάκια για να γίνουν αγνώριστα. Και τα άκρα σας, και να μην αναγνωρίζετε κι εσείς οι ίδιες το στιλ σας. Στην πασαρέλα τα μοντέλα λάνσαραν μια νέα τάση που μάλλον μας ξενίζει με μια πρώτη ματιά. Ακόμη να δοκιμάσετε κάλτσες με πέδιλα για την ανατροπή;

3. Όταν μιλάμε για τσάντες, όλες είναι ευπρόσδεκτες. Από στρογγυλές τσάντες για...μπόουλινγκ μέχρι βραδινές με αλυσίδες, οι τσάντες για το 2018 ακροβατούν ανάμεσα στο ντένιμ και το λινό, λευκή μονοχρωμία, καπιτονέ περιτύλιγμα... Οι πιο ξεχωριστές; Μικρές τσάντες για μακιγιάζ που κρατιούνται με δαχτυλίδι και η μία συμπληρώνει την άλλη... Μake, «λέει» η μία. Love, «απαντά» η άλλη. 

4. Τα υπερμεγέθη σκουλαρίκια ήρθαν για να μείνουν. Γι'αυτό δεν βάζουμε τίποτα ακόμη στην άκρη, τα μπερδεύουμε μεταξύ τους και τα ξαναφοράμε. Μέχρι να κουραστούμε να τα υποστηρίζουμε για να επιστρέψουμε στα πελώρια κολιέ. 

5. Τα χείλια σαν μοτίβο παίζουν πολύ. Αναπαράγονται με πάθος και γίνονται ανάρπαστα. Χαρούμενα, παλιμπαιδιστικά, αθώα. Η μόδα του 2018 μας αρέσει ήδη αλλά δεν θα βιαστούμε να την κατακτήσουμε. Έχουμε ένα ολόκληρο καλοκαίρι μπροστά μας. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr