Evi Grintela: όταν το ανδρικό πουκάμισο γίνεται...φόρεμα

evi-grintela-3
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΜΑΙΟΥ 2017

H πρόσκληση για να ανακαλύψουμε την καλοκαιρινή συλλογή της Evi Grintela The Shirt Dress ήταν για την Πέμπτη. Από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ήδη από την πρόσκληση (και την πρόσφατη επίδειξη στο Ζάππειο), ήξερες το θέμα: «Power Stripes & The Blues». Και πώς μεταφράζεται αυτό σε ρούχα; Και διάθεση; της Σάντυς Τσαντάκη

Επιτέλους μια Ελληνίδα σχεδιάστρια που δεν φτιάχνει ρούχα για την πίστα, τα μπουζούκια, τις νύφες, την κρίση, από την Eύη Καρατζά-Grintela, μια γυναίκα που γνωρίζει καλά τι θέλουμε να φοράμε οι γυναίκες, έχει εργαστεί χρόνια στα περιοδικά, για να δημιουργήσει τίτλους που έπαιξαν σε παγκόσμιο επίπεδο, με λαμπερό εξώφυλλο και περιεχόμενο.

Και σήμερα; Το ανδρικό ντύσιμο μεταλάσσεται, το ανδρικό πουκάμισο γίνεται shirtdress, μίνι φόρεμα ή μάξι, για να φορεθεί ανοιχτό, μόνο του, με ζώνη ή χωρίς, οι κλασικές ανδρικές πιτζάμες αποκτούν πολυτελή υφάσματα και φοίνικες, γίνονται πράσινες ή μπλε, και συνδυάζονται με ψηλοτάκουνα πέδιλα ή φλατ, ανάλογα με το στιλ που έχουμε.

Η ιδέα εξελίσσεται με πολλά κουμπάκια, ακόμη περισσότερες ρίγες, και αριστοκρατικό μπλε, όσο αριστοκρατικό είναι και το ατελιέ της Evi Grintela στο κέντρο της Αθήνας. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι κανένα ρούχο δεν αισθάνεσαι ότι σε προδίδει, σε καταπιέζει, αφού φτιάχτηκε για αληθινές γυναίκες με καμπύλες και ανασφάλειες. Και αυτοπεποίθηση όταν η στολή δεν είναι πανοπλία.

Shirtdresses λοιπόν σε καλοκαιρινές παραλλαγές σαν ένα ατέλειωτο καλοκαίρι με φορέματα, παντελόνες και πιτζάμες που μπορούν να φορεθούν 24 ώρες, μέρα νύχτα, στην πόλη, στο νησί, στο αεροπλάνο, στο ταξίδι για ηλιόλουστες ημέρες. Φορέματα με τσέπες, ρούχα που τονίζουν τα καλύτερα μας σημεία, λευκό, γαλάζιο, πράσινο, και λιγότερο μαύρο… Evergreen. Γιατί οι καλύτερες ημέρες έρχονται. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr