Υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας και για τα πουκάμισα;

poukamiso-2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΜΑΙΟΥ 2017

To θέμα γράφτηκε στους New York Times. Πότε πρέπει ένας άνδρας να σηκώνει τα μανίκια στο πουκάμισό του; Μην γελάτε. Σε μια εποχή που η εικόνα και το ντύσιμο αποκαλύπτουν στοιχεία δύναμης, εξουσίας, εξωστρέφειας και επικοινωνιακής διάθεσης, όλα παίζονται στις λεπτομέρειες. της Σάντυς Τσαντάκη

Εμείς έχουμε ξεπεράσει το θέμα της γραβάτας. Η πολιτική σήμερα γίνεται όλο και πιο ανάλαφρη και πιο χαλαρή, τουλάχιστον όσον αφορά το ενδυματολογικό κομμάτι. Λευκό ή γαλάζιο πουκάμισο, κοστούμι ή σακάκι με άσχετο παντελόνι, και «χαράζουμε» νέα μόδα.

Και η πραγματικότητα; Ο Donald Trump εμφανίζεται παντού με κόκκινη γραβάτα και φαρδιά κοστούμια. Αυτή είναι η πανοπλία-στολή του. Ο Emanuel Macron μοιάζει με μοντέλο της διπλανής πόρτας. Και τώρα που ο καιρός αλλάζει, όλο και περισσότεροι άνδρες, ασχέτως επαγγέλματος και θέσης, αντί να φορέσουν κοντομάνικα πουκάμισα που δεν μπορούν όλοι να υποστηρίξουν, αρχίζουν να διπλώνουν με πάθος τα πουκάμισά τους, αποκαλύπτοντας σχεδόν τους αγκώνες…

Και από την άλλη, υπάρχουν όλοι όσοι κοιτούν με καχυποψία και εξακολουθούν να έχουν θέμα με την ισορροπία των αντιθέσεων, με την υποψία σάρκας, δε θέλουν να τσαλακώσουν ούτε το πουκάμισο, ούτε την εικόνα τους.

Τι γίνεται λοιπόν σ'αυτήν την περίπτωση; Όλα έχουν να κάνουν με την αισθητική και τα όρια. Όταν ένα πουκάμισο είναι καθαρό και καλοσιδερωμένο, σε απόλυτη αρμονία με το υπόλοιπο σύνολο, ακόμη κι ο τρόπος που ένας άνδρας ανεβάζει τα μανίκια του, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ακριβώς το ίδιο που ισχύει και με μια γραβάτα. Και τον κόμπο της. 

Οπότε, αν θέλετε να χαλαρώσετε, φροντίστε να το κάνετε σωστά. Και να γίνεται εξπέρ στην αποδόμηση του πουκαμίσου. Αργές κινήσεις, στον καθρέφτη, ώστε να υπάρχει απόλυτη συμμετρία και στα δύο μανίκια. Για τις ζεστές και λιγότερο απαιτητικές ημέρες. Για τις πιο επίσημες εμφανίσεις, μπορούμε απλώς να θαυμάσουμε τα μανικετόκουμπα. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr