Γιατί το μακιγιάζ είναι σήμερα πιο έντονο από ποτέ;

emma-watson
ΤΡΙΤΗ, 30 ΜΑΙΟΥ 2017

Ψεύτικες βλεφαρίδες, extensions, τονισμένα φρύδια ή τατουάζ, υπερβολή. Σε μια εποχή που όλα ρετουράρονται, εμείς παρατηρούμε το φαινόμενο και επιλέγουμε πόσο γκλίτερ θα ρίξουμε ακόμη στο πρόσωπο και τα μαλλιά μας. της Σάντυς Τσαντάκη

Η επιστροφή του έντονου μακιγιάζ. Γιατί πότε δεν βαφόμασταν; Όχι, όχι, τώρα μιλάμε για την απόλυτη μάσκα. Τα πρόσωπά μας λειτουργούν πια σαν λευκός καμβάς που βάφεται και γίνεται αγνώριστος. 

Και μπορεί η μεταμόρφωση να γίνει με ένα κατακόκκινο κραγιόν, σκιές στα χρώματα του ουράνιου τόξου ή ψεύτικες βλεφαρίδες, extensions σαν μια τάση που φοριέται και θα φορεθεί πολύ. 

Κι εμείς καλούμαστε να αλλάξουμε φιλοσοφία και να αρχίσουμε να κάνουμε προσωπικά μαθήματα μακιγιάζ μπροστά στον καθρέφτη, διαγράφοντας όλα όσα είχαμε μάθει στο παρελθόν και νομίζαμε ότι μας πηγαίνoυν.

Το ζητούμενο είναι λοιπόν να τολμήσουμε χρυσαφένιες αποχρώσεις στα βλέφαρα, μόνο με την προϋπόθεση ότι θα τις υποστηρίξουμε κιόλας. 

Ξεκινάμε από καλοσχηματισμένα χείλη. Γιατί, ναι, ο ναρκισσισμός είναι ξανά της μόδας. Υπάρχει η ανάγκη επιβεβαίωσης για τη δημιουργία μιας μάσκας, η ανάγκη να πει μια γυναίκα πρώτα στον εαυτό της και μετά σε όλους τους άλλους ότι νιώθει καλά.

Γιατί το μακιγιάζ, η ομορφιά, η φροντίδα του προσώπου, έχει διαφορετικές, για την ακρίβεια, πολύ λιγότερες απαιτήσεις από ό,τι η μόδα. Τα πλεονεκτήματα; Τα είδη μακιγιάζ κοστίζουν λιγότερο από ένα ζευγάρι παπούτσια. Μας φτιάχνουν τη διάθεση με λίγες μόνο κινήσεις. Δε χρειάζεται να είμαστε ανορεξικές για να τολμήσουμε ένα κόκκινο κραγιόν. 

Ορισμένες γυναίκες παραδέχονται ότι δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά με τα πινέλα. Τα κοπλιμέντα που δέχονται είναι συχνά πιο ενθουσιώδη και από το λανσάρισμα ενός μοναδικού ρούχου. Νεαρά κορίτσια εμπνέονται από τις δεκαετίες του '50 και του '80. Η επανάσταση της καλοκαιρινής σεζόν θέλει πούδρα, κόκκινα χείλη, έντονο βλέμμα. Είναι η στιγμή της αυτοσυγκέντρωσης. Είναι ωραίο να μπορείς να αλλάξεις λίγο. Αρκεί να μην το παρακάνεις... 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com