Όταν η Μήλος αποτυπώνεται σε ολόσωμο μαγιό

magio-milos Kaplanidis
ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΜΑΙΟΥ 2017

Πριν από λίγες ημέρες, η Στεφανία Φραγκίστα προσκάλεσε δημοσιογράφους, bloggers, φίλες, για να παρουσιάσει τη νέα συλλογή με μαγιό και ρούχα για την παραλία με την υπογραφή Pink Sands. Και ξαφνικά το showroom της Ελληνίδας σχεδιάστριας μύρισε λάδι καρύδας. της Σάντυς Τσαντάκη

Τα μαγιό της είναι ιδιαίτερα. Χωρίς να κραυγάζουν, έχουν κάτι δικό τους. Τα βλέπεις και φαντάζεσαι νεαρές κοπέλες και ώριμες γυναίκες να τα υιοθετούν με διαφορετικό τρόπο. Ένα ολόσωμο μαύρο μαγιό που μοιάζει συνηθισμένο από μπροστά, αποκαλύπτει στην πλάτη ένα γενναιόδωρο Χ, πιο αθλητικό, με χρυσά τελειώματα. Υπάρχει και η δεύτερη εκδοχή του, με ασημένια.

Kaplanidis
Μας αρέσει να βλέπουμε σχεδιαστές που επικεντρώνονται σε μια θεματολογία και την εξελίσσουν, όπως συμβαίνει με την Στεφανία Φραγκίστα που σπούδασε fashion design στο πανεπιστήμιο Parsons της Νέας Υόρκης για να ακολολουθήσει το πραγματικό της πάθος και να εργαστεί συλλέγοντας εμπειρίες σε οίκους όπως Calvin Klein, Alexander McQueen, Michel Vivien. Και να επιστρέψει στη γενέτειρά της. 

Kaplanidis

Τα μπικίνι της Pink Sands δεν φωνάζουν την ελληνική τους ταυτότητα αλλά την υπονοούν. Και τώρα που η τελευταία συλλογή έχει τίτλο «The Milos Collection» μπορούμε να περιπλανηθούμε στο Αιγαίο και να ταξιδέψουμε. Με μια πρώτη στάση στη Μήλο, το νησί που ενέπνευσε τη σχεδιάστρια για μπικίνι, ολόσωμα, καφτάνια που θα φορεθούν το καλοκαίρι του 2017.

Το ταξίδι ξεκινά ήδη από τη διαφημιστική καμπάνια, στην εξαιρετικά φωτογενή παραλία του Σαρακίνικου, με τον φακό του Γιώργου Καπλανίδη. Πρωταγωνίστρια της ιστορίας, η Φινλανδή Raisa Raudas, ως μια σύγχρονη εκδοχή της Daenerys Targaryen, από το Game of Thrones, με πλατινέ μαλλιά και διαπεραστικό βλέμμα.

KAPLANIDIS
Αθλητικές, δυναμικές γραμμές, μίνιμαλ, αυστηρά πατρόν, εκκεντρικές υφάνσεις, εξωτικά εμπριμέ, απρόσμενες τεχνοτροπίες. Αθλητικά μπικίνι με μπούστο και φερμουάρ, μπικίνι με κορσέ, πικέ υφές, τριγωνάκια, βολάν, καφτάνια, κιμονό, μεταλικό χρυσό-μπρονζέ, ροζ και φούξια, δαμασκηνί, αιγαιοπελαγίτικο λευκό, για να μην ξεχνιόμαστε. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com