Ξέρετε πώς αφαιρούμε σωστά το μακιγιάζ από το πρόσωπό μας;

afairesi-meikap
ΤΡΙΤΗ, 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Άλλες γυναίκες επενδύουν στο πρόσωπο τους και αγοράζουν εξειδικευμένα προϊόντα. Άλλες δεν ξεβάφονται ποτέ, και οι υπόλοιπες χρησιμοποιούν γαλάκτωμα, μαντηλάκια, αμυγδαλέλαιο. Υπάρχει άραγε σωστός τρόπος για να ξεβάφουμε το πρόσωπό μας; Της Σάντυς Τσαντάκη.

1. Αν θέλουμε να ξυπνάμε με καθαρό, λαμπερό δέρμα, τότε πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε ξεβαφτεί το προηγούμενο βράδυ. Όταν κοιμόμαστε με μέικαπ, μάσκαρα, κραγιόν, το δέρμα μας στεγνώνει, αποκτάμε ακμή, σπυράκια, ακόμη και ρυτίδες ή μολύνσεις στα μάτια…

2. Το γαλάκτωμα που χρησιμοποιούμε πρέπει να είναι τόσο αποτελεσματικό ώστε να μην …τυφλωνόμαστε αλλά να «σβήνει» πούδρα, βάση, ρουζ, με μια κίνηση. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το πηγούνι μας και τα …αυτιά μας. Στο τέλος, μπορούμε να χρησιμοποιούμε ένα λευκό, βρεγμένο πανί για να δούμε ότι δεν έχει μείνει υπόλειμμα. 

3. Πρέπει να είμαστε ευγενικές με το δέρμα μας. Δεν το τραβάμε, δεν βιαζόμαστε. Κάνουμε μασάζ στο πρόσωπό μας, ακόμη και με λάδι. Δεν τρίβουμε σημεία, ούτε εκδικούμαστε τον χαμένο χρόνο. 

4. Αν θέλουμε, μπορούμε να γεμίζουμε με καυτό νερό, πριν από το ντεμακιγιάζ, τον νιπτήρα για να ανοίγουν οι πόροι και να προσθέτουμε και λίγη λεβάντα. 

5. Δίνουμε έξτρα έμφαση στα μάτια μας. Γιατί το αϊλάινερ και το μάσκαρα βγαίνουν δυσκολότερα από όλα τα προϊόντα. Γι’ αυτό και απαιτείται υπομονή. Το βαμβάκι αφήνει ίνες οπότε καλύτερα ακόμη, ας επιλέξουμε κάτι σε …κοτόν.  

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com