Πέντε λόγοι για να φοράμε κόκκινο το καλοκαίρι

red-beauty-1
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Είναι οι μέρες (και οι νύχτες) που η διάθεση μας αλλάζει. Το κόκκινο μάς βοηθάει να αλλάζουμε ρόλους και να φωτίζουμε το πρόσωπό μας. Μήπως έχει προστεθεί κάτι στο σενάριο και δεν το έχουμε μάθει; της Σάντυς Τσαντάκη

1. To κόκκινο βερνίκι νυχιών θεωρείται πλέον κλασικό. Το χρώμα της φωτιάς, του θυμού, ξυπνάει όμορφους συνειρμούς. Αντί να επιμένουμε σε γαλλικό ή σε σκούρες αποχρώσεις, ακόμη χειρότερα στο λευκό που θυμίζει ασβέστη, ας προτιμήσουμε κάτι πιο θηλυκό.  

2. Αν θέλετε να φορέσετε κόκκινο στα χείλη, αποκλείεται να περάσετε απαρατήρητη. Ό,τι κι αν φοράτε. Κόκκινο φόρεμα, τζιν, ή λευκό φόρεμα, τα χείλη κάνουν πάντα τη διαφορά. 

3. Αν έχει αλλάξει κάτι, αυτή είναι η απόχρωση. Έντονο κόκκινο, ματ ή γυαλιστερό; Δοκιμάστε για αλλαγή κάτι πιο πορτοκαλί. Η Mary Katrantzou το δοκίμασε στα μοντέλα για την καλοκαιρινή της συλλογή και το αποτέλεσμα ήταν νεανικό και φρέσκο. 

4. Το γυαλιστερό φοριέται περισσότερο πλέον από το ματ, οπότε έφτασε η στιγμή να αλλάξουμε συνήθειες και να πειραματιστούμε. 

5. Οι μακιγιέρ μάς συμβουλεύουν όταν φοράμε κόκκινο κραγιόν, να φροντίζουμε να έχουμε έντονα φρύδια, να προσθέτουμε μάσκαρα και τίποτα άλλο. Θέλουμε μόνο μια πινελιά. Καλοσχηματισμένα χείλη. Μια υποψία. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com