Πες μου ποιο μοντέλο σου αρέσει, να σου πω ποια είσαι

models-1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Μας αρέσει να ανατρέχουμε στο παρελθόν και να εμπνεόμαστε από όμορφα κορίτσια. Ήρθε η στιγμή να διαλέξουμε αγαπημένο μοντέλο, για να δούμε αν χτενίζουμε τα μαλλιά μας το ίδιο κι αν βαφόμαστε όπως εκείνη, χρόνια τώρα. Gisele ή Linda; Ψηφίζω Cindy. Ή μήπως όχι; της Σάντυς Τσαντάκη

Τwiggy. Στη δεκαετία του 60 όλοι μιλούσαν για την Τwiggy, το «κλαράκι», το πρώτο teenage supermodel στον κόσμο. Σήμερα μάλλον δεν θα ήταν και τόσο διαφορετική από τα 16χρονα που εμφανίζονται με τον …κηδεμόνα τους στην πασαρέλα. 

Linda Evangelista. Η Linda υπήρξε πάντα χαμαιλέων γι’ αυτό και είναι σα να μην έφυγε ποτέ. Αν αλλάζουμε τα μαλλιά μας συχνά, τα κόβουμε, αλλάζουμε χρώμα, δεν αποκλείεται να μας έχει στοιχειώσει το …φάντασμα της Linda. 

Christy Turlington. Η Christy φρόντισε να αποσυρθεί εγκαίρως και να ασχοληθεί με οτιδήποτε εκτός από μόδα, σχεδιάζει ρούχα και αξεσουάρ για γιόγκα, συνεχίζει να ποζάρει με συνέπεια και στιλ. 

Gisele Bundchen. Κι εκεί που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα, ή σχεδόν όλα, εμφανίστηκε η χυμώδης Βραζιλιάνα, «the perfect ten». Σύμφωνα με τον αγαπημένο φωτογράφο των μοντέλων, Peter Lindbergh οι σταρ δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη: «Η Gisele ανέκαθεν υπήρξε μοντέλο της πασαρέλας. Η φήμη της από εκεί ξεκίνησε, όχι από την φωτογραφία. Όμως δεν έχει κάνει συναρπαστικές φωτογραφήσεις. Έχει υπέροχο σώμα, είναι γλυκιά αλλά δεν έκανε ποτέ τίποτα συναρπαστικό όπως η Linda». 

H ετυμηγορία. Ποιο είναι το απόλυτο μοντέλο; Η Gigi ή η Bella; Μήπως η κόρη της Cindy Crawford, Kaia Gerber; «Απομίμηση» της Brigitte Bardot ή της Sophia Loren; «Φυσιολογική» γυναίκα ή εξωπραγματικά ψηλή, ανδροπρεπής, ευαίσθητη, άχαρη; «Μια γυναίκα είναι όμορφη μόνο και μόνο επειδή έχει στήθος», έλεγε η Twiggy. Η Cindy έχει την απάντηση: «Τα τοπ μοντέλα ήταν πάντα σαν εξωγήινα. Απαράβατος κανόνας ήταν να είναι ξανθά, με γαλάζια μάτια και υπερβολικά αδύνατα. Εγώ απλώς συνέχισα να ερμηνεύω την καλύτερη Cindy Crawford που μπορούσα να υποδυθώ». 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com