Γιατί η Βobbi Brown μας λέει να τσιμπήσουμε τα μάγουλα μας;

bobbie-brown
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Όπως ακριβώς συμβαίνει και με θέματα υγείας και διατροφής, έτσι και στην ομορφιά, κάθε τόσο βγαίνει ένας ειδικός για να πει κάτι καινούργιο και να μας βγάλει από τις συνήθειές μας. Τι μπορούμε να μάθουμε από την Bobbi Brown, γκουρού του μακιγιάζ; της Σάντυς Τσαντάκη

Διατηρεί εδώ και 21 χρόνια την προσωπική της επωνυμία. Και τώρα έβγαλε και βιβλίο με συμβουλές, όχι το πρώτο, αλλά το ένατο, με τίτλο «Beauty from the inside out» ή Ομορφιά από την Ανάποδη, σε ελεύθερη μετάφραση.

Τι μπορούμε να μάθουμε με ένα γρήγορο, επιπόλαιο, διαδικτυακό ξεφύλλισμα; Φράσεις που μας ανεβάζουν ψυχολογικά, όπως «αυτό που συνειδητοποίησα είναι πως αν η αυτοπεποίθηση σημαίνει κάτι, μεταφράζεται στο ότι αισθάνεσαι καλά με το δέρμα σου, μέσα στο σώμα σου και αυτό δεν συμβαίνει παρά μόνο όταν έχεις ωριμάσει. Δεν συμβαίνει στα 20. Δεν συμβαίνει στα 30. Νομίζω ότι ξεκινά στα 40, στα 50 και για ορισμένες γυναίκες είναι ακόμη πιο μετά».

Και να σκεφτεί κανείς ότι η Bobbi Brown έστησε την αυτοκρατορία της με ένα κραγιόν. Πήγε σε έναν φαρμακοποιό και του ζήτησε να της φτιάξει ένα κραγιόν, στην απόχρωση των χειλιών, γιατί ό,τι έβρισκε μέχρι εκείνη την ημέρα έμοιαζε τρομερά ψεύτικο. 

Και μετά συνειδητοποίησε ότι δεν έχουμε όλες την ίδια απόχρωση χειλιών. Για να σκηνοθετήσει τις επόμενες ιστορίες μακιγιάζ. Και να μας συμβουλέψει για τα αυτονόητα. «Η βάση πρέπει να είναι ακριβώς στον ίδιο τόνο με το δέρμα μας. Αυτό λέει η κοινή λογική. Το ρουζ πρέπει να είναι όπως όταν τσιμπάμε τα μάγουλα μας και ροδοκοκκινίζουν. Και τα φρύδια, τι χρώμα πρέπει να έχουν τα φρύδια μας; To ίδιο που έχουν και τα μαλλιά μας. Εγώ σταμάτησα να φοράω βάση, προσθέτω μόνο ρουζ κι, αν δεν έχω, απλώς τσιμπιέμαι για πιο φυσικό αποτέλεσμα...»

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com