Πώς φοράμε ρίγες χωρίς να ζαλιστούμε;

riges1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Θεωρείται η κλασική τάση του καλοκαιριού, ρίγες παντού, σε μπλούζες, φορέματα, ακόμη και μαγιό. Θέλετε να μάθουμε πώς να βάλουμε περισσότερες ρίγες στη ζωή μας; Tης Σάντυς Τσαντάκη.

1. Οδηγίες προς ναυτιλλομένους. Το λευκό με το μπλε αποτελεί ιδανικό συνδυασμό, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η κλασική μαρινιέρα φοριέται με τζιν αλλά και με λευκή βερμούδα και ψηλοτάκουνα πέδιλα για την ανατροπή. Βίρα τις άγκυρες με άποψη και στιλ λοιπόν.

2. Οριζόντιες ή κάθετες, χρωματιστές ή ασπρόμαυρες, λεπτές ή πιο γενναιόδωρες; Για να εκμεταλλευτούμε τις ρίγες, τις χρωματικές αντιθέσεις, θα πρέπει πρώτα να απορρίψουμε τα υπόλοιπα εμπριμέ. Γιατί πρέπει να το κατέχεις το…άθλημα, για να μπερδέψεις φλόραλ με τη στολή του βαρυποινίτη στα κόμιξ… Μήπως να μην πειραματιστούμε για λίγο και να αφεθούμε στην απόλυτη γεωμετρία; 

3. Το καλοκαίρι του 2017 είναι πιο δημοκρατικό από ποτέ. Όταν όλα επιτρέπονται, εμείς μπορούμε απλώς να ρίξουμε τους τόνους και να φροντίσουμε να περνάμε καλά. Ευτυχώς που υπάρχει και η μόδα, για να μπορούμε να παίζουμε και να επικοινωνούμε μηνύματα. Αγαπάμε το καλοκαίρι, αγαπάμε την Ελλάδα, και αποδεικνύουμε ότι το ναυτικό στιλ αντέχει σε πολλά...μποφόρ. 

4. Κι αν θέλουμε να δανειστούμε ιδέες; Μπορούμε πάντα να δούμε τι έχουν να μας προτείνουν εδώ και χρόνια, σχεδιαστές όπως ο Giorgio Armani και ο Jean Paul Gaultier, όπως και η Coco Chanel με τα ναυτικά της παντελόνια με τα διακριτικά κουμπιά-κοσμήματα μπροστά. Τι προσθέτω; Ένα ριγέ μαντήλι για ζώνη ή ως τοπ. Για το τώρα. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com