Τι κρατάμε και τι πετάμε από τις τάσεις του καλοκαιριού;

mple-maskara
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Κάθε φορά που γεννιέται μια καινούργια τάση, ξεχνάμε την προηγούμενη. Οπότε κάπως έτσι ανακυκλώνεται η διάθεση μας για κάτι διαφορετικό. Υπάρχουν τέσσερις τάσεις που ήρθαν για να ξεχάσουμε παλιές, αγαπημένες και δοκιμασμένες. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Η δεκαετία του '80 επιστρέφει δυναμικά στο μακιγιάζ. Ξεχνάμε για λίγο το '60 και τονίζουμε τις βλεφαρίδες μας με φλούο μπλε μάσκαρα, ιδανικά με τραβηγμένα μαλλιά, ίσως και με κοκκοράκι και έξτρα λακ για περισσότερη ένταση. 

Τα μαλλιά μας θέλουν έξτρα λάμψη. Είτε μας αρέσει να φτιάχνουμε μικρά κοτσιδάκια, είτε τα πιάνουμε σινιόν, η εποχή των λουλουδιών με τα στεφάνια ανήκει στο παρελθόν. Προσθέστε καρφίτσες, χρυσά κοσμήματα, ό,τι έχετε ευχαρίστηση, σε υπέροχα πιασμένα μαλλιά. 

Τονίστε το βλέμμα σας. Ξεχάστε για λίγο τα χείλη, κόψτε αφέλειες και μιμηθείτε το στιλ της Louise Brooks και της Rooney Mara. Ένα στιλ που έρχεται από το χθες για να το βρούμε μπροστά μας. 

Το ξανθό φεύγει, το κόκκινο έρχεται. Όλο και περισσότερες σταρ του Χόλιγουντ αποφασίζουν να αλλάξουν στιλ, και όχι απαραίτητα για κάποιον ρόλο. Μήπως ήρθε η στιγμή να πειραματιστούμε κι εμείς και να δοκιμάσουμε να μεταμορφωθούμε σε σύγχρονες Rita Hayworth; 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com