Από πότε βάφουμε τα μαλλιά μας μπλε;

mple-mallia
ΤΡΙΤΗ, 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Eυτυχώς που κυκλοφορεί στο εμπόριο σπρέι σε όλες τις αποχρώσεις για τα μαλλιά μας που φεύγει με το λούσιμο. Διαφορετικά, πόσο θα αντέξουμε να κυκλοφορούμε με μαλλιά στο χρώμα του ωκεανού; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Aν υπάρχουν γοργόνες, κάπως έτσι θα μοιάζουν. Μετά τα ροζ μαλλιά, μαζί με τα πετρόλ, τώρα η εμμονή των γυναικών που φωτογραφίζονται στο Instagram και ανεβάζουν φωτογραφίες στο Pinterest, μας θέλει να τολμάμε ακόμη περισσότερο.

Φανταστείτε τιρκουάζ μαλλιά, έντονα, λιγότερο μπλε, ή ψεύτικα, σαν αποκριάτικη περούκα πολλές φορές, που προκαλούν τα βλέμματα και συνδέονται με τη μόδα του καλοκαιριού για το 2017.

Κορίτσια που χτενίζουν τα μαλλιά τους σε σκάλες, παίζουν μαζί τους, πλέκουν κοτσιδάκια, τα φορμάρουν ακριβώς όπως έπαιζαν και με τις κούκλες τους όταν ήταν πιο μικρές. Το hashtag #ocean hair έχει χιλιάδες πλέον αναγνώσεις στο Instagram κι αυτό κάτι σημαίνει.

Ότι θέλουμε να πειραματιστούμε, να αλλάξουμε, να αφήσουμε οτιδήποτε συμβατικό απέξω, να αποδείξουμε ότι η φύση μάς εμπνέει και το καλοκαίρι ακόμη περισσότερο. 

Μη νομίζετε ότι είναι εύκολο να βάψετε τα μαλλιά σας μπλε και να έχει διάρκεια το χρώμα, να μην ξεβάψει αμέσως, να μην ξεθωριάσει. Το μυστικό; Κρύο νερό στο λούσιμο. Απαιτείται υπομονή, μια καλή βάση, κι αν τα μαλλιά σας είναι ήδη ταλαιπωρημένα, καλύτερα να μην το τολμήσετε. Αλήθεια, θα αφιερώνατε τέσσερις ώρες στο κομμωτήριο για να μεταμορφωθείτε σε…γοργόνα; 


Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com