Έξι αναπάντεχες τάσεις στο σύγχρονο ντιζάιν

afriki-diakosmisi
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Μας αρέσουν οι λίστες κι ακόμη περισσότερο να τις αποκρυπτογραφούμε. Θέλετε να δούμε ποιες είναι οι έξι τάσεις-άουτσάιντερ στο ντιζάιν, σήμερα, χθες, αύριο; Της Σάντυς Τσαντάκη.

1. Δεκαετίες. '50-'80. Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες δεκαετίες, συγκρούονται, φιλτράρονται και αλληλοσυμπληρώνονται, μέσα από το καλειδοσκόπιο των σχεδιαστών-νοσταλγών ανά την υφήλιο. 

2. Λουλούδια. Ανθισμένες μανόλιες και μαύρες τουλίπες, εμπριμέ που κάθε άλλο παρά ρομαντικά είναι. Ο ορισμός της σαρκοβόρας αισθητικής. Υφασμάτινα λουλούδια που μοιάζουν αληθινά αλλά δεν μυρίζουν. 

3. Ποπ αρτ. Ο Andy Warhol δίνει τον ρυθμό για σύγχρονες αναγνώσεις, ερμηνείες και παρεμβάσεις, στην πιο πολύχρωμη και πρόσχαρη περίοδο της τέχνης, τώρα και της μόδας του σπιτιού. 

4. Σαφάρι. Στις αποχρώσεις της γης και της φύσης. Ετοιμαστείτε για ένα εξωτικό ταξίδι πέρα από την Αφρική και ακόμη πιο μακριά. 

5. Άσπρο Μαύρο. Ανακωχή στα δύο άκρα της χρωματικής παλέτας. Συμμαχία, ίσον απόλυτη συμμετρία και συνενοχή. 

6. Ελληνοπρεπή. Η Αρχαία Ελλάδα γίνεται για μια ακόμη φορά το κέντρο του κόσμου, πηγή έμπνευσης και αναλαμπής. Το Greek Chic επιστρέφει στη γενέτειρά του και απογειώνεται. Αποκαλύψεις, επαναλήψεις, εκπλήξεις. Μύρισε Ελλάδα. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com