Φτιάχνουμε την τέλεια βιβλιοθήκη με τέσσερις κινήσεις

library-2
ΤΡΙΤΗ, 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο σε ένα σπίτι από μια καλοσκηνοθετημένη βιβλιοθήκη που θυμίζει παράθυρο στον κόσμο και τον πολιτισμό. Πώς θα το πετύχουμε; Mε τέσσερις κινήσεις. Της Σάντυς Τσαντάκη.

1. Δεν έχει σημασία τελικά πόσα βιβλία έχετε στην κατοχή σας. Το μυστικό είναι να τα χωρίζετε και να τα τοποθετείτε με έναν τρόπο που είναι οπτικά ελκυστικός. Να προδίδει εξώφυλλο και περιεχόμενο. 

2. Τα ράφια δεν είναι απαραίτητα, ειδικά αν μιλάμε για λευκώματα που είναι προτιμότερο να τα βάζουμε σε φλατ επιφάνεια. Μας αρέσει να τα στοιβάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, να δημιουργούμε ενδιαφέρουσες συνθέσεις, να τα ξεφυλλίζουμε με κάθε ευκαιρία. Δεν αποκαλούνται τυχαία βιβλία coffee table... 

3. Αν δεν έχετε πλέον χώρο στη βιβλιοθήκη, δεν υπάρχει λόγος να πονοκεφαλιάζετε. Μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε μια αυθαίρετη στοίβα στο πλάι. Σαν μια αόρατη βιβλιοθήκη, σχεδόν άναρχη. 

4. Μια παλιά σκάλα; Το τζάκι που δεν άναψε ποτέ; Χρωματικές συλλογές; Tα ίδια σκεφτόμαστε. Μήπως να αρχίσουμε να τα εφαρμόζουμε κιόλας; 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com