Υπάρχουν μυστικά ομορφιάς που μας δίδαξε η Coco Chanel;

chanel-3
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Μικρά και μεγάλα μυστικά που μοιάζει σα να μας τα ψιθυρίζει στο αυτί. Η mademoiselle Coco ήξερε να κάνει τις γυναίκες ευτυχισμένες, γι'αυτό και οι συμβουλές της είναι σήμερα πιο επίκαιρες από ποτέ. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Το όραμα της για την ομορφιά ήταν ένα και εξαιρετικά συγκεκριμένο. «Αν είσαι λυπημένη, αν είσαι απογοητευμένη από τον έρωτα, φόρεσε το μακιγιάζ σου, φρόντισε τον εαυτό σου με προϊόντα ομορφιάς, φόρεσε κραγιόν και είσαι έτοιμη για επίθεση».

Δεν είχε και άδικο. Υπήρξε αυστηρή αλλά μάλλον ήξερε καλά για τι μιλούσε. Ήταν απόλυτη και φειδωλή στις εκφράσεις της. «Μια γυναίκα που δεν φοράει άρωμα δεν έχει μέλλον». Σωστό κι αυτό. «Θέλω ένα γυναικείο άρωμα που έχει άρωμα γυναίκας», είχε πει για το Νο.5. Και δημιούργησε το απόλυτο μπεστ-σέλερ όλων των εποχών. 

Όταν η Coco Chanel λάνσαρε το 1924 κραγιόν στην αγορά ήταν γιατί δεν μπορούσε να βρει τίποτα που να την εκφράζει. Το 99 Pirate παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα σε πωλήσεις κραγιόν όλων των εποχών. Πώς συνδιάζεται; Μα, φυσικά, με αληθινά μαργαριτάρια. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com