Υπάρχει σωστή απόχρωση κόκκινου κραγιόν;

penelope-cruz-kragion
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Όλες οι εταιρίες καλλυντικών μπορούν να περηφανεύονται μετά τον πόλεμο του μάσκαρα, ότι έχουν λανσάρει στο εμπόριο το τέλειο κόκκινο κραγιόν. Υπάρχει στα αλήθεια κάτι τέτοιο; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Δεν είναι εύκολο να μπορείς να καυχιέσαι ότι έχεις βάλει την υπογραφή σου στο απόλυτο κόκκινο. Ματ ή γυαλιστερό; Πορτοκαλί ή σκοτωμένο κόκκινο, σχεδόν μπορντό; Σε άλλες γυναίκες ταιριάζει περισσότερο το κόκκινο της φράουλας, σε άλλες το κόκκινο της φράουλας ή του καρπουζιού.

Και είναι και όλες αυτές οι ευφάνταστες ονομασίες που έχουν δημιουργηθεί για να μας μπερδεύουν και να μας παιδεύουν ακόμη περισσότερο.

Οπότε; Μάλλον θα πρέπει να αναζητήσουμε άλλη απόχρωση κόκκινου για το καλοκαίρι και άλλη για το φθινόπωρο, γιατί τώρα που είμαστε μαυρισμένες και ηλιοκαμένες, το κόκκινο μοιάζει διαφορετικά πάνω στα χείλη μας.

Είναι η πιο σέξι απόχρωση της παλέτας του μακιγιάζ, οπότε δεν χρειάζεται να πειραματιστούμε και τόσο. Στο πιο σκούρο δέρμα ταιριάζουν σίγουρα οι πορτοκαλί αποχρώσεις και στις πιο ανοιχτόχρωμες, εκείνα τα κραγιόν που έχουν σαν βάση τους το …μπλε.

Όμως, προσοχή. Αν δεν το έχετε ήδη τολμήσει, δεν θα πρέπει να νιώσετε περίεργα όταν θα δείτε ότι τραβάτε όλα τα βλέμματα. Μπορεί να νιώσετε ντροπή, συστολή σίγουρα. Είναι σα να φοράει μια γυναίκα για πρώτη φορά στη ζωή της ψηλά τακούνια. Αν δεν θέλετε να το παρακάνετε, δοκιμάστε να απαλύνετε τον τόνο με ένα χαρτομάντηλο και να βγει το πολύ χρώμα.

Καλύτερα τώρα;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com