Όταν το ντιζάιν είναι πλαστικό

plastika-piata
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Δεν μας αρέσουν οι λευκές, πλαστικές καρέκλες που βλέπουμε παντού, ειδικά το καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το πλαστικό είναι εχθρός του ντιζάιν. Μήπως ήρθε η ώρα να το απενεχοποιήσουμε; Της Σάντυς Τσαντάκη.

1. Yπάρχει πλαστικό και πλαστικό. Λέμε όχι στις τεράστιες επιφάνειες από φθηνό πλαστικό, όπως λευκά τραπέζια που μοιάζουν ετοιμόρροπα και αναζητάμε οτιδήποτε μπορεί να μαρτυρά ρετρό στιγμές μιας ξεχασμένης δεκαετίας.

2. Πλαστικά ποτήρια με άποψη και στιλ, φλόραλ, με ρίγες ή πουά, μπορούν να μεταμορφώσουν στη στιγμή και το πιο ανιαρό, καλοκαιρινό τραπέζι, που θα αποτελούσε μέχρι σήμερα ένα ακόμη καθωσπρέπει διακοσμητικό art de la table.

3. Οι δίσκοι που είναι φτιαγμένοι από πλαστικό, μπορεί να είναι όσο παλιομοδίτικοι θέλουμε. Αρκεί να μην μοιάζου φθαρμένοι. Έχετε δοκιμάσει ποτέ να τους χρησιμοποιήσετε ως πιατέλες σερβιρίσματος;

4. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τις πλαστικοποιημένες φωτογραφίες, ακόμη και σελίδες περιοδικών, που μπορούμε να χρησιμοποιούμε για σουπλά, στην κουζίνα, στο σαλόνι, στο τραπέζι, ή απλώς ως διακοσμητικά για να προκαλούν τον θαυμασμό όλων, σαν ένα πρωτότυπο φωτογραφικό άλμπουμ που αποκτά επιτέλους χρηστική διάσταση.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com