Όταν το μαύρο δεν ταιριάζει στην Ηλέκτρα

forema-gunaika-podilato
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Το καλοκαίρι έχουμε την μοναδική ευκαιρία να απαρνηθούμε το μαύρο. Νομίζουμε ότι μας κολακεύει, μας προστατεύει, δεν μας προδίδει ποτέ. Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας περί μαύρου; της Σάντυς Τσαντάκη

Η κάθαρση της χρωματικής παλέτας. Μπορούμε να την πούμε κι έτσι. Ή μήπως προτιμάτε τον όρο αποτοξίνωση από το μαύρο; Πώς θα σας φαινόταν να αφήσετε στην άκρη το μαύρο τζιν και τοπ, τα μαύρα φορέματα, τη στολή της Γυναίκας Αράχνης, της Batwoman και να ενδώσετε σε χρώμα; Ένα κίτρινο σακάκι, μια μοβ φούστα, μια φούξια μπλούζα ή έστω ένα κόκκινο φόρεμα για αρχή; Για τις πιο πεπειραμένες και τολμηρές, μπορούμε να φορέσουμε όλα τα χρώματα μαζί, αρκεί να ξέρουμε πότε συγκρούονται και πότε συμφιλιώνονται.

Ο βασικός κανόνας, για να μην μπερδευόμαστε, είναι να φοράμε όλες τις έντονες αποχρώσεις μαζί, τα γήινα παρέα, τα υποτονικά, με την ίδια λογική.

Το πορτοκαλί ταιριάζει με το μοβ, το κίτρινο με το γαλάζιο, το μπεζ με το καφέ, το κόκκινο με το μπλε και το πράσινο, τα άνιμαλ-πριντ με πράσινο. Και θάρρος. Πίσω οι ώμοι, κεφάλι ψηλά, μαύρα γυαλιά απαραιτήτως.

Με τη μόδα των αθλητικών ρούχων και εκτός γυμναστηρίου, έχουμε συνηθίσει, ευτυχώς, να φοράμε, να βλέπουμε και να θαυμάζουμε χρώματα στην καθημερινότητά μας. Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά κι ας κρύψουμε για λίγο όλα τα μαύρα από τη ντουλάπα μας. Ας δοκιμάσουμε στις φετινές μας διακοπές να πάρουμε μαζί μας μόνο χρώματα με «ήσυχα» αξεσουάρ.

Ακόμη κι αν δυσκολευτούμε λίγο στην αρχή, θα έχουμε σίγουρα αλλάξει τη διάθεσά μας. Μαζί και των άλλων.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com