Πώς φροντίζουμε σώμα και ομορφιά πριν τις διακοπές

gunaika-podia-paralia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Μετράμε αντίστροφα και προσπαθούμε να θυμηθούμε τραγούδια, βιβλία, μυρωδιές, για να πάρουμε μαζί μας. Μπορούμε να είμαστε τέλεια προετοιμασμένες για να μην έχουμε καμία αγωνία μπροστά στον καθρέφτη της απόλυτης χαλάρωσης. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Τρεις ημέρες πριν αναχωρήσουμε για τις διακοπές μας μπορούμε να κάνουμε απολέπιση στο σώμα μας. Έτσι δεν κινδυνεύουμε να καούμε και προετοιμάζουμε το δέρμα μας για την έκθεση στον ήλιο.

Δύο ημέρες προτού φύγουμε θα πρέπει να έχουμε φροντίσει μανικιούρ και πεντικιούρ, για να αντέξει το βερνίκι στον χρόνο και να μην ψάχνουμε να …μπαλώσουμε ό,τι δεν μας αρέσει καθώς περνούν οι μέρες. Όσο πιο έντονο το βερνίκι στα νύχια μας, τόσο πιο δυνατή θα είναι και η αντίθεση με το δέρμα μας καθώς θα μαυρίζει και θα αποκτά μυρωδιά καλοκαιριού. Και δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζει το χρώμα στα χέρια με εκείνο των ποδιών.

Μια μέρα πριν κλείσει η βαλίτσα των διακοπών φροντίζουμε την αποτρίχωση στα ευαίσθητα σημεία για να αντέξουν για τουλάχιστον 15 ημέρες, μπορεί και παραπάνω. Την ίδια μέρα μπορούμε να καθαρίσουμε και τα φρύδια μας, ιδανικά να τα βάψουμε στο χρώμα των μαλλιών μας για να τονίσουμε το χρώμα των ματιών μας. Αδιάβροχο μάσκαρα; Ψεύτικες βλεφαρίδες; Ημιμόνιμο βερνίκι; Nα τα αφήουμε καλύτερα για το επόμενο καλοκαίρι;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com