Τι προσέχουμε στις online αγορές για το σπίτι

home-decoration
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

H αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε συνηθίσει όλοι, ακόμη, να φλερτάρουμε με το ντιζάιν μέσω Ίντερνετ. Υπάρχουν παγίδες, φοβόμαστε τα ογκώδη αντικείμενα, διστάζουμε… Τι να προσέχουμε πριν από το πρώτο κλικ; Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Βλέπουμε βιτρίνες με θέα στον υπόλοιπο κόσμο και ονειρευόμαστε μικρά και μεγαλύτερα αντικείμενα που ταξιδεύουν από την άλλη άκρη της γης για να φτάσουν στο σπίτι μας. Όμως τίποτα δεν είναι τόσο απλό.

Προτού κάνουμε οτιδήποτε, ελέγχουμε τις διαστάσεις. Έχουμε πρώτα μετρήσει τις ανάγκες του σπιτιού και μετά βλέπουμε αν ταιριάζει αυτό που έχουμε βάλει στο μάτι. Δεν είναι φρόνιμο να αγοράσουμε κάτι, να το συναρμολογούμε και μετά να διαπιστώνουμε πως είναι τεράστιο μέσα στον χώρο. Ή, αντίθετα, πως χάνεται μέσα στο υπόλοιπο σπίτι.

Σημασία έχει να μπορούμε να κρίνουμε από πριν τι σημαίνει αληθινή προσφορά. Στο ντιζάιν, όπως και στη μόδα, υπάρχουν ιστοσελίδες που κάνουν τη διαφορά με ανταγωνιστικές τιμές. Είναι η στιγμή που μπορούμε να επενδύσουμε σε διαφορετικά εμπριμέ, αντικείμενα που μαρτυρούν χρόνια, εποχές, διαθέσεις.

Ένα e-shop με κοινό μπορεί να μας γλιτώσει από κόπο και έξοδα, όταν μπορούμε να πληρώσουμε με PayPal, στέλνει άμεσα στο εμπόρευμα, αλλάζει τακτικά βιτρίνα. Για αρχή, μπορούμε να παραγγείλουμε κάτι μικρό και την επόμενη φορά, να …ανακαινίσουμε την παιδική κρεβατοκάμαρα.

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com