Πες το με ένα κοχύλι

prada-2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Εσείς φτιάχνετε κολιέ από κοχύλια; Μαζεύετε κάθε καλοκαίρι περίεργα κοχύλια στην παραλία για να τα περάσετε από μαύρο κορδόνι ή πετονιά; Η Miuccia Prada φαίνεται ότι μας έκλεψε την ιδέα. Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Και τώρα οι δημοσιογράφοι μόδας ανά τον κόσμο, μαζί με τους μπλόγκερ, γράφουν πως τα κολιέ με σειρές από κοχύλια αποτελούν το απόλυτο σουβενίρ του καλοκαιριού του 2017.

Μας αρέσει η ιδέα. Γιατί μπορούμε να το βρούμε παντού, αν βαριόμαστε να το φτιάξουμε μόνες μας, ή δεν έχουμε την υπομονή, έστω τη φαντασία. Μπορούμε να το αναζητήσουμε σε τουριστικά μαγαζιά, σε άγνωστους προορισμούς, για λίγα χρήματα, ξεχασμένο, σε κάτι πρόκες στον τοίχο.

Η Ιταλίδα σχεδιάστρια, που είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους στον κόσμο της μόδας, μπέρδεψε μπλε κεντημένες φούστες με πράσινες ζακέτες με μπλε κουμπιά, για τη χειμωνιάτικη συλλογή της για το 2018, με κοντά κολιέ με μεγάλα κοχύλια σε γήινες αποχρώσεις, από μπεζ μέχρι καφέ.

Και ναι, είναι η στιγμή που το φοράς στον λαιμό σου και αισθάνεσαι ότι είσαι ξανά 17 χρονών. Πώς το συνδυάζεις; Με λευκό πουκάμισο, μαύρο φόρεμα, απλώς με το μαγιό σου. Έχετε την εικόνα. Ολόσωμο μαγιό, κολιέ με κοχύλια, τζιν σορτς και εσπαντρίγιες. Το ψάθινο καλάθι προσφέρεται για να έχουμε μέσα όλους τους θησαυρούς που θα ανακαλύψουμε στην παραλία… 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com