Κλείνουμε τους ανοιχτούς πόρους στο δέρμα

akmi-2
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Δεν είναι τυχαίο πως όταν γκουγκλάρεις το συγκεκριμένο θέμα στο Ίντερνετ, οι απαντήσεις ξεπερνούν τις 500.000. Μήπως υπάρχει τελικά πιο απλή λύση; Της Σάντυς Τσαντάκη

H αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να ξεφορτωθείς τους πόρους. Και ούτε θα έπρεπε να το κάνεις γιατί είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Όμως υπάρχουν τρόποι και να τους μειώσουμε και να τους καλύψουμε, αν δεν μας αρέσουν.

Χωρίς να ξεχνάμε ότι υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία που έχει στηθεί γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο, οπότε εκείνο που μένει να μάθουμε είναι τι μπορεί να έχει αποτέλεσμα.

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να ακολουθούμε πιστά την ρουτίνα καθαρισμού του προσώπου. Το δέρμα μας πρέπει να είναι εξαιρετικά καθαρό, να κάνουμε τακτικά απολέπιση για να φεύγουν τα νεκρά κύτταρα, και για να είναι πάντα λείο το δέρμα μας. 

Το επόμενο βήμα είναι να πηγαίνουμε στον δερματολόγο για να κάνουμε λέιζερ ή όποια θεραπεία ταιριάζει περισσότερο στο δικό μας δέρμα. Χωρίς να φτάσουμε στην υπερβολή φυσικά.

Και η τρίτη αντιμετώπιση είναι η κάλυψη. Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να εξαφανίσουμε τους πόρους, μπορούμε όμως πάντα να τους κρύψουμε. Με ένα primer, που θυμίζει φίλτρο στο Instagram για το δέρμα μας, δημιουργώντας ένα λείο αποτέλεσμα. Αυτό που κάνει το primer είναι ότι «γεμίζει» τους πόρους, σαν τον τέλειο λευκό καμβά για το μακιγιάζ. Γιατί μπορεί να μας αρέσει η φυσική ομορφιά, αλλά κι ένα ...φίλτρο μια στο τόσο, δεν είναι και τόσο κακή ιδέα... 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com