Κάψτε το λίπος όπως οι …Ολυμπιονίκες

kapste-to-lipos-opos-oi-olumpionikes

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Λίγο πριν ολοκληρωθούν οι 30οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λονδίνο ίσως έχει έρθει η ώρα να κάνουμε έναν απολογισμό…θερμίδων. Γιατί το αθλητικό αυτό γεγονός εκτός από θέαμα προσφέρει και ιδανικές ιδέες για το πώς να κάψτε το λίπος σαν…τους ολυμπιονίκες.

Ας αρχίσουμε λοιπόν από τα ομαδικά αθλήματα για να δούμε πως τα καλογυμνασμένα κορμιά των αθλητών καίνε τις θερμίδες. Επόμενη στάση τα αθλήματα στο νερό, εκείνα που χρειάζεστε ρακέτες και τέλος το μοναδικό άθλημα που κάνουμε όλοι καθημερινά, είτε το θέλουμε είτε όχι, με άλλα λόγια το τρέξιμο.

Με παρέα…

Μπάσκετ

Μπορεί να μην μπορείτε να καρφώσετε όπως ο James LeBron, αλλά το μπάσκετ δεν είναι μόνο για τους επαγγελματίες. Πάρτε τους φίλους σας, πηγαίνετε σε ένα γήπεδο και κάψτε μέσα σε μισή ώρα 272 θερμίδες.

Beach Volley

Αν πάλι η μέρα και η θερμοκρασία το επιτρέπουν, μία καλή και διασκεδαστική εναλλακτική είναι το beach volley. Με το κύμα να σκάει δίπλα σας και να σας δροσίζει μπορείτε να κάψετε 286 θερμίδες διασκεδάζοντας μόλις μέσα σε μισή ώρα. Αν πάλι σας είναι δύσκολο να βρείτε…άμμο το κλασικό volley προσφέρει απλόχερα 108 θερμίδες λιγότερες.

Handball

Ποιος θα περίμενε ότι το handball θα μπορούσε να είναι τόσο σκληρή άσκηση. Κι όμως μία δοκιμή μισής ώρας θα σας πείσει, αφού οι θερμίδες που θα καταναλώσετε μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 446.

Ποδόσφαιρο

Αποτελεί πλέον το εθνικό μας σπορ, οπότε δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο να παίξετε ποδόσφαιρο στο γήπεδο της γειτονιάς σας ή σε καμιά αλάνα (αν βρείτε) και να κάψετε 250 θερμίδες σε μισή ώρα.

Ποδηλασία

Μπορείτε επίσης να πάρετε το ποδήλατό σας και κάνοντας μία απλή βόλτα, σε…ολυμπιακούς ρυθμούς, να κάψετε 136 θερμίδες το μισάωρο, αν πηγαίνετε με 4-5 χλμ/ώρα ή ακόμη και 408 θερμίδες το ημίωρο αν αποφασίσετε να τριπλασιάσετε την ταχύτητά σας.

Στο νερό…

Κολύμπι

Δεν χρειάζετε να καταρρίψετε και τα παγκόσμια ρεκόρ του Μάικλ Φελπς για να ωφεληθείτε από το κολύμπι αλλά ο συγκεκριμένος τρόπος άσκησης θα σας βοηθήσει να κάψετε 372 θερμίδες (σε μισή ώρα πάντα) …αν φυσικά δεν έχετε μαζί σας θαλάσσιο στρώμα.

Πόλο

Το «τσαλαβούτημα» στο νερό είναι για τους αρχάριους και αφού το κολύμπι είναι η …δεύτερη φύση σας, δοκιμάστε να παίξετε πόλο με τους φίλους σας. Το «δέλεαρ» μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 340 θερμίδες ανά μισή ώρα.

Κωπηλασία

Εάν είστε και λάτρης του υγρού στοιχείου και των extreme sports, η κωπηλασία είναι το άθλημά σας. 30 λεπτά κωπηλασίας σε νορμάλ ρυθμούς και θα κάψτε 250 θερμίδες ενώ αν δώστε περισσότερη ενέργεια μπορεί να φτάσετε μέχρι και τις 303.

Ρακέτες, μπαλάκι και φύγαμε

Τένις

Μπορεί στην παραλία να είναι μία ευχάριστη (αν και κοπιαστική) απασχόληση σε ένα γήπεδο του τένις όμως μισή ώρα παιχνίδι θα σας κάνει να απαλλαγείτε από εκείνες τις επιπλέον 272 θερμίδες.

Πινγκ πονγκ

Για αρκετούς ίσως θεωρείται ένα «εύκολο» άθλημα όπου δεν χάνεις και πολλές θερμίδες…κι όμως μισή ώρα μπροστά από ένα τραπέζι του πινγκ πονγκ να αποκρούετε τον αντίπαλο και θα κάψετε 136 θερμίδες.

Badminton

Μία ρακέτα και ένα μπαλάκι…με φτερό μπορούν να κάνουν θαύματα στο κορμί σας. 30 λεπτά badminton και πείτε αντίο σε 160 θερμίδες.

Bonus: τρέξιμο

Όλοι καθημερινά τρέχουμε για να πάμε στη δουλειά, να προλάβουμε το λεωφορείο και γενικότερα να προλάβουμε το χρόνο. Αν όμως το πάρουμε πιο σοβαρά μπορούμε να απαλλαχτούμε από 340 θερμίδες κάθε μισή ώρα χωρίς να είμαστε καν ο «Lightning Bolt».

φωτογραφίες: www.london2012.com/