Οι φακίδες είναι και πάλι της μόδας

fakides-1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Κάποτε οι γυναίκες δεν τις συμπαθούσαν και τόσο… Και προσπαθούσαν μάταια να τις καλύψουν. Θέλετε να θυμηθούμε την Πίπη Φακιδομύτη με προϊόντα του σήμερα; της Σάντυς Τσαντάκη

Ποιες σταρ του σήμερα και του χθες έχουν και είχαν φακίδες στο πρόσωπο τους, ακόμη κι αν δεν τις είχαμε παρατηρήσει; Η Twiggy και η Penelope Cruz, σταρ του Instagram, όπως η Bella Hadid, της μίας ημέρας ή της μίας νύχτας.

Δεν έχει και τόση σημασία. Σημασία έχει να αγαπάμε το δέρμα μας με τις ιδιαιτερότητες του. Να ξεχάσουμε τη δεκαετία του 20 και τις ημέρες που οι γυναίκες έπρεπε να κρύβουν το πρόσωπο τους από τον ήλιο, και να αγαπήσουμε τα μικρά ή μεγαλύτερα σημάδια που έχουμε η καθεμία ξεχωριστά.

Για να φτάσουμε με επιτυχία, εμπόδια και δυσκολίες, στη δεκαετία του 60 και στο 2017, για να μάθουμε ότι μοντέλα με φακίδες που πίστευαν ότι δεν θα έβρισκαν ποτέ δουλειά, αποθεώνονται σήμερα από μακιγιέρ και σχεδιαστές.

Το ρουζ είναι μάλλον προαιρετικό, η πούδρα σίγουρα δεν χρειάζεται. Μαύρο ή καφέ μάσκαρα, νεορομαντικές αποχρώσεις στα χείλη, και έτοιμη η νέα, ανανεωμένη …Πίπη. Και μην εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο, με μακιγιέρ να σχεδιάζουν ψεύτικες φακίδες στα πρόσωπα των κοριτσιών, και να αναζητάμε ακόμη και ψεύτικες φακίδες, με τατουάζ και αυτοκόλλητα. Όταν η ματαιοδοξία δεν έχει όρια, και αποκτά…πουά εμμονές. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

www.sandytsantaki.com