Μαθήματα διακόσμησης ανάλογα με την ηλικία

spiti-ilikia-1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Αλλιώς θέλεις να ζεις στα 20 σου, διαφορετικά επιθυμείς να διακοσμήσεις τον χώρο σου στα 40 και κάτι. Υπάρχουν κι άλλα μυστικά στο ντιζάιν ανάλογα με την ηλικία; της Σάντυς Τσαντάκη

Στα είκοσι. Θέλεις να πειραματιστείς, να παίξεις με χρώματα, να ανακαλύψεις πράγματα που δεν κοστίζουν ακριβά για να μπορείς να τα αλλάζεις ξανά και ξανά, αλλά να έχουν και άποψη. Να είναι όσο εκκεντρικά ή απλά είναι και το ντύσιμο σου. Χρωματιστά ποτήρια, αταίριαστα μεταξύ τους, έντονα μοτίβα, ένας καναπές που γίνεται κρεβάτι… 

Στα τριάντα. Αρχίζεις να ενδιαφέρεσαι για την τέχνη. Αγοράζεις το πρώτο σου έργο και αρχίζεις να χαμογελάς πιο συχνά κάθε φορά που το κοιτάζεις. Έχεις διαμορφώσει ήδη ένα στιλ, ξέρεις τι θέλεις και τι πρέπει να ξεφορτωθείς, συλλέγεις αντικείμενα που σε ενδιαφέρουν εικαστικά. Η τραπεζαρία γεμίζει, ο καναπές δεν είναι πλέον λευκός, γίνονται οι πρώτες σκέψεις για οικογένεια και το σπίτι αλλάζει. 

Στα σαράντα. Η άνεση συναντά την πολυτέλεια. Θέλεις να παίξεις με όμορφα υλικά, να κακομάθεις τον εαυτό σου και όσους αγαπάς, ξέρεις πως είναι προτιμότερο να επενδύεις σε λίγα και καλά, από το να αγοράζεις αντικείμενα για το σπίτι και το ντιζάιν που βγαίνουν σε …φωτοτυπικό μηχάνημα. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. 

Στα πενήντα και μετά… Οι αναμνήσεις από ταξίδια πνίγουν τον χώρο. Οι πολυθρόνες πρέπει να αλλάξουν επειγόντως ύφασμα. Τα φωτιστικά μαρτυρούν την ηλικία τους. Οι αντίκες πρέπει να συμφιλιωθούν με καινούργια στοιχεία στον χώρο. Το γραφείο με νέες ιδέες μπορεί να κάνει τη διαφορά. Κι ένα ξύλινο μπαούλο να χωρέσει όλα όσα δεν χρειάζεται να βλέπουμε πλέον να σκονίζονται γιατί δεν έχουν λόγο να βρίσκονται σε κοινή θέα. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

www.sandytsantaki.com