Tι να αγοράσουμε από τα νησιά για να θυμόμαστε το καλοκαίρι;

nisia-3
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Eίναι το ωραιότερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας. Κάθε φορά που φεύγουμε για διακοπές, είτε καταφέραμε να αποδράσουμε για μια εβδομάδα, είτε για ένα σαββατοκύριακο, η αγορά ενός μικρού θησαυρού μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση και για τον χειμώνα που έρχεται. της Σάντυς Τσαντάκη

Οι μυστικές διευθύνσεις συνήθως στα νησιά είναι τόσο καλά κρυμμένες που δύσκολα τις θυμάται κανείς, παρά μόνο αν προσανατολίζεται εύκολα κι αν δεν διαγράφει εύκολα από τη μνήμη του λαβύρινθους με σοκάκια. 

Αν βρεθούμε στην Ύδρα δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπούμε στον πειρασμό να αγοράσουμε ένα κόσμημα ή έστω έναν …γάιδαρο στο πιάτο, όπως και πολύχρωμα καλάθια για την θάλασσα από τον δρόμο για την Υδρονέτα. 

Από την Οία στη Σαντορίνη μπορούμε να αναζητήσουμε μινιμαλιστικά δαχτυλίδια για το πόδι ή βραχιόλια με πέτρες για το πόδι. Στις Σπέτσες θα βρούμε κοσμήματα-μάτια, στην Αντίπαρο καφτάνια και σορτς ζωγραφισμένα στο χέρι, στη Μύκονο θα ανακαλύψουμε χειροποίητα γυαλιά ηλίου και σχεδιαστές που δεν βρίσκουμε ούτε στην Αθήνα. 

Περισσότεροι αγαπημένοι, πολύτιμοι θησαυροί από περιπλανήσεις στα ελληνικά νησιά; Μια υπέροχη, ξύλινη πορτοκαλί θήκη για cds, από την Πάρο. Κολιέ με αληθινά τιρκουάζ και πλεκτά σκουλαρίκια με το βελονάκι από το Ναύπλιο. Χειροποίητα σανδάλια από την Κέρκυρα, λευκά, χρυσά ή στο χρώμα του δέρματος, κεριά-γλυπτά από την χώρα της Άνδρου, πασούμια από την Ταϋλάνδη στα καλντερίμια της Ίου, σπιτικές μαρμελάδες από μικρά χωριουδάκια στην Αμοργό, ακριβώς στο σημείο που γυρίστηκε το Big Blue

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

www.sandytsantaki.com