Από πότε τα 60 είναι τα νέα...40;

isabelle-huppert
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Τις βλέπεις και τις θαυμάζεις. Δεν θυμάσαι πως έμοιαζαν πριν, ίσως γιατί σήμερα είναι πιο όμορφες από ποτέ. Από πότε τα 60 είναι τα…νέα 40; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Aπό τότε που οι σχεδιαστές μόδας, οι φωτογράφοι, οι μακιγιέρ, αποφάσισαν να βάλουν ξανά στο παιχνίδι και αληθινές γυναίκες, τα πρότυπα άλλαξαν. Δεν μας ενδιαφέρει το ρετούς, ούτε αν έχουν κάνει δεκάδες πλαστικές, σημασία έχει το αποτέλεσμα.

Και η αλήθεια είναι πως οι όμορφες γυναίκες που αγαπούν το πέρασμα του χρόνου έχουν συμφιλιωθεί με την εικόνα τους και δεν χρειάζονται πολλά.

Η Jessica Lange, για παράδειγμα, που εξακολουθεί να κάνει γκεστ εμφανίσεις στα περιοδικά και στην πασαρέλα, κάπου ανάμεσα στα 60 και στα 70, περπατάει και χαμογελάει, σχεδόν άβαφη με ατίθασα μαλλιά, και όλες οι γυναίκες θέλουν να της μοιάσουν. Να μιμηθούν έστω το γενναιόδωρο χαμόγελο της για αρχή.

Η μόδα φλερτάρει με τις αληθινές γυναίκες πλέον. Κάπως έτσι είδαμε και την Joni Mitchell να ποζάρει για την καμπάνια του Saint Laurent και την Joan Didion αντίστοιχα στον οίκο Celine, δυο γυναίκες που βαδίζουν από τα 70 στα 80 και ακόμη πιο μακριά.

Και κάθε φορά που πατάνε το πόδι τους στο κόκκινο χαλί ηθοποιοί όπως η Isabelle Huppert και η Susan Sarandon τα φλας ανάβουν όχι μόνο γιατί είναι αναγνωρίσιμες, αλλά γιατί παραδίδουν μαθήματα διαχρονικού στιλ και συμφιλίωσης με τον χρόνο. Και είναι και η Brigitte Macron με τα μίνι φορέματα της. Διαλέγετε και παίρνετε. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com