Πώς θα κρατήσουμε την ηλιοκαμένη όψη στην επιδερμίδα μας;

gunaika-kalokairi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

H ματαιοδοξία φοριέται πολύ, ειδικά τώρα που μπαίνει το φθινόπωρο και θέλουμε να έχουμε μέσα μας μόνο καλοκαίρι. Τι μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε για λίγο ακόμη το…τροπικό μας μαύρισμα; Της Σάντυς Τσαντάκη.

1. Eνυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση. Εδώ δεν υπάρχει υπερβολή. Όσο πιο συχνά βάζουμε κρέμες και λάδια, τόσες περισσότερες είναι οι πιθανότητες να διατηρήσουμε ένα λαμπερό δέρμα που μυρίζει καλοκαίρι. Αυτό που πρέπει να αποφύγουμε είναι να αφυδατωθεί το δέρμα μας, γιατί αν αρχίσει να ξεραίνεται, θα ξεφλουδίσει και δεν υπάρχει επιστροφή. 

2. Καλό είναι να αποφεύγουμε το καυτό ντους, γιατί μπορεί να αφυδατώσει το σώμα μας, οπότε, για όσο αντέχουμε, καλό είναι να κάνουμε μπάνιο με δροσερό νερό. 

3. Προσοχή στα προϊόντα απολέπισης, γιατί ακόμη κι αν έχετε τη διάθεση να διώξετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, σίγουρα δεν θέλετε να χάσετε και το μαύρισμ;a σας, οπότε ό,τι είναι να κάνετε, τουλάχιστον φροντίστε να το καθυστερήσετε λίγο, κι αν επιμένετε, να είστε στοργικοί με το δέρμα σας. 

4. Να πίνετε συχνά νερό, και να τρώτε καρότα, γλυκοπατάτες και μάνγκο. 

5. Η καλύτερη λύση; Αντί να νοσταλγείτε το χθες και να αναζητείτε επιταχυντικές κρέμες μαυρίσματος, μπορείτε να κλέψετε λίγο χρόνο το Σαββατοκύριακο για μια μικρή απόδραση, έστω εντός πόλης. Ο ήλιος είναι πάντα σύμμαχός μας, ακόμη και όταν νομίζουμε ότι έχουμε ξαναγίνει «ρομπότ» της καθημερινότητας. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com