Όταν οι λέξεις συναντούν το ντιζάιν

quotes-1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Θέλετε να παίξετε με φράσεις ή λέξεις για να αλλάξετε τη διάθεσή σας στο λεπτό; Η νέα τάση στο ντιζάιν μας προκαλεί να ξεσκονίσουμε αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά ή να εκφραστούμε άφοβα στη γλώσσα μας. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Δεν είναι δύσκολο. Αντί να κάνεις τατουάζ στο σώμα σου και να το μετανιώνεις μετά, μπορείς πάντα να γράψεις το δικό σου γκράφιτι στο σπίτι, και πάλι όχι απευθείας στον τοίχο, αλλά σε μια αφίσα ή ένα κάδρο, ή μια φωτογραφία, και να δημιουργήσεις το δικό σου έργο τέχνης.

Δοκιμάστε να βάλετε λέξεις-κλειδιά στο Instagram και στο Pinterest για να διαπιστώσετε πόσο απλό είναι. Διαφορετικές γραμματοσειρές, ασπρόμαυρα έργα, αυτοσχέδια μανιφέστο για μια ζωή.

Και ειδικά τώρα, με όσα βιώνουμε εντός και εκτός, είναι όμορφο να θέλουμε να εκφράσουμε κάτι προσωπικό, κάτι ενθαρρυντικό έστω, με έναν τόσο πρωτότυπο τρόπο στον τοίχο της κρεβατοκάμαρας, του σαλονιού, της κουζίνας ή του μπάνιου.

Αν δεν βρίσκουμε ακριβώς αυτό που θέλουμε, μπορούμε να σκηνοθετήσουμε τη δική μας φράση και να την εκτυπώσουμε στο μέγεθος που μας ταιριάζει και στη συνέχεια να την καδράρουμε σε ένα μαύρο ή χρυσό πλαίσιο.

Ας αποφύγουμε τα κλισέ. Ας ρισκάρουμε. Ας τολμήσουμε. Ας φτιάξουμε το δικό μας ντιζάιν, για το δικό μας σπίτι, με αγάπη και φαντασία, γιατί ωραίο το «home sweet home» και το «σπίτι μου σπιτάκι μου» αλλά θα είχε περισσότερη πλάκα αν φτιάχναμε μια λίστα με τους κανόνες του δικού μας σπιτιού; Κανόνας Πρώτος. Σε αυτό το σπίτι χορεύουμε στην κουζίνα και τρώμε σοκολάτα μέρα παρά μέρα. Τι μέρα είπαμε ότι είναι σήμερα; 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com