Πάμε να διακοσμήσουμε το σπίτι μας με...αναμνήσεις;

fotografies-toixos-spiti-diakosmisi1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Δεν θέλουμε το σπίτι μας να θυμίζει βιτρίνα καταστήματος με είδη ντιζάιν, ειδικά αν έχουμε τα ίδια ακριβώς έπιπλα και αντικείμενα που μπορεί κανείς να βρει σε αλυσίδες με είδη σπιτιού. Οπότε; Προσθέτουμε μια...ζωντανή κορνίζα μετατρέποντας τις αναμνήσεις μας σε στοιχείο deco. Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Τι θα λέγατε να ρίξουμε μια ματιά στις φωτογραφίες των φετινών μας διακοπών; Kαι να επιλέξουμε τις τρεις καλύτερες για να τις τυπώσουμε και να τις δούμε σαν έργα τέχνης στους τοίχους; 

Δεν είναι δύσκολο. Μπορούμε να αποφασίσουμε αν τις θέλουμε έγχρωμες ή ασπρόμαυρες, και να μετρήσουμε στον τοίχο ένα φανταστικό κάδρο για να δούμε πόσο μεγάλες τις έχουμε φανταστεί.

Το πιο προσωπικό ντιζάιν αποτελεί καινούργια τάση και μας πηγαίνει πολύ. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να τυπώσουμε μια selfie στην παραλία με μαγιό, μπορεί να είναι κάτι πιο αφηρημένο, μια έμπνευση της στιγμής, η παραλία που μας στοίχειωσε, μια λεπτομέρεια, ένα κοντινό, ένα πορτρέτο, μια εικόνα που απλά μας φτιάχνει το κέφι, μας ξεσηκώνει, μας ηρεμεί, μας ταξιδεύει.

Κι αν δεν έχουμε κάτι δικό μας, στο κινητό ή στην φωτογραφική μηχανή, μπορούμε πάντα να δανειστούμε κάτι από το Pinterest ή το Instagram, αν και οι προσωπικές στιγμές έχουν πάντα κάτι πιο όμορφο, ίσως γιατί δεν αποτελούν επαγγελματικές λήψεις, κρύβουν ψεγάδια, είναι αυθεντικές. Έτσι δεν θέλουμε να είναι και το σπίτι μας; Αυθεντικό, έστω και με ψεγάδια. Και ασπρόμαυρες ή χρωματιστές αναμνήσεις. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com