Τι μπορούμε να κάνουμε όταν δούμε την πρώτη άσπρη τρίχα;

ksanthia-gunaika-mallia-bafi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Συμβαίνει σε όλους, γυναίκες και άνδρες. Για τις γυναίκες είναι μάλλον πιο εύκολη η αντιμετώπιση για ευνόητους λόγους και για τους άνδρες υπάρχει το άλλοθι της γκρίζας γοητείας. Ωραία όλα αυτά, αλλά με την άσπρη ρίζα τι κάνουμε; Της Σάντυς Τσαντάκη.

H πρώτη απόφαση είναι να αποδεχτούμε ότι μεγαλώνουμε και να μην κάνουμε τίποτα απολύτως. Κι αν είμαστε 30; Ή ακόμη πιο λίγο; Αποδεχόμαστε τη μοίρα μας ή δεν αφήνουμε τίποτα να μας συννεφιάσει, στην περίπτωση μας να μας γκριζάρει; 

Η βαφή, όσο φυσικό κι αν λένε ότι μπορεί να είναι το αποτέλεσμα, στην περίπτωση των ανδρών, για κάποιον λόγο, δεν ισχύει. Οπότε καλό είναι να αποφεύγεται. Κομοδινί μαλλιά; Kαλύτερα λευκά ή γκρίζα. Ή γκριζόμαυρα. 

Κι εμείς; Η μία λύση είναι να κάνουμε ανταύγειες, αλλά αυτό έχει να κάνει πάντα με το χρώμα των μαλλιών μας και πόσο συχνά θέλουμε να ανανεώσουμε την ρίζα. Αν χρειάζεται να πηγαίνουμε κάθε 15 μέρες στο κομμωτήριο για βαφή μόνο στις ρίζες, τότε καλύτερα να δοκιμάσουμε να ανοίξουμε τα μαλλιά μας, για να μην φαίνεται από την πρώτη κιόλας εβδομάδα η διαφορά.

Οπότε, περιποιούμαστε τον εαυτό μας, φροντίζουμε να βάφουμε με το πινέλο, έστω και στο σπίτι, τις ρίζες των μαλλιών μας μόλις αρχίσουν να ασπρίζουν, δεν τεμπελιάζουμε, αλλά δεν φτάνουμε και στην υπερβολή. Κι αν αποφασίσουμε να τα αφήσουμε και να ξεχάσουμε το οξυζενέ; Μπορούμε να το καθυστερήσουμε όσο πάει και μετά να τα βάψουμε όλα λευκά. Είναι κι αυτή μια άποψη… 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com