Γιατί πρέπει να τρώμε ακτινίδια

aktinidio
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Είναι εξωτικά, θρεπτικά και ιδιαίτερα ωφέλιμα για τον οργανισμό, παρ’ όλ’ αυτά δεν έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη φρουτιέρα μας. Ήρθε η ώρα να τα φέρουμε στο προσκήνιο και οι λόγοι είναι πολλοί.

Το ακτινίδιο δεν είναι μόνο ευεργετικό για την υγεία, αλλά έχει και ιδιαίτερα χαμηλή θερμιδική αξία, για όσους προσέχουν ιδιαίτερα τη διατροφή τους. Μπορείτε να το καταναλώσετε ωμό ή σε κάποιο γλυκό ή στη φρουτοσαλάτα σας. Τα οφέλη του, πολλά:

  • Δρα ευεργετικά για την καρδιά μας, μειώνοντας σημαντικά το ενδεχόμενο δημιουργίας θρομβώσεων στο αίμα, σε ποσοστό 18%.
  • Έχουν αντικαρκινική δράση, χάρη στις μεγάλες ποσότητες από φλαβονοειδή και καροτενοειδή, τα οποία έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση.
  • Βοηθά στην καλύτερη πέψη, λόγω των φυτικών ινών του που λειτουργούν ρυθμιστικά και απομακρύνουν τις περιττές για τον οργανισμό τοξίνες, ιδίως από το έντερο. Καταλυτική είναι και η δράση του ακτινιδίου σε προβλήματα δυσκοιλιότητας και λοιπά γαστρεντερικά προβλήματα.
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C. Συγκεκριμένα, ένα ακτινίδιο μας παρέχει όλη τη συνιστώμενη ημερήσια δόση της βιταμίνης και θωρακίζει τον οργανισμό από εξωτερικούς «εχθρούς».
  • Κάνει καλό στην επιδερμίδα μας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ένα πολύ σημαντικό αντιοξειδωτικό που προστατεύει και χαρίζει ένα υγιές και φωτεινό δέρμα, αποτρέποντας την εμφάνιση τυχόν ανεπιθύμητων παθήσεων.
  • Βοηθά τις εγκύους λόγω του φολικού οξέος που περιέχει, το οποίο βοηθά σημαντικά στην ανάπτυξη των κυττάρων του αίματος του εμβρύου στη μήτρα.
  • Προστατεύει από το άσθμα και ασθένειες του αναπνευστικού, σύμφωνα με έρευνες, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του φρούτου σε βιταμίνη C.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε πώς θα φτιάξετε το τέλειο detox smoothie με ακτινίδιο.