Tα '40s επιστρέφουν ξανά

forties-1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Για κάθε νέα σεζόν καλούμαστε να διακτινιστούμε και σε άλλη δεκαετία. Θέλετε να μάθετε ποια θα είναι η απόλυτη δεκαετία του φετινού χειμώνα; Αλλά και του φθινοπώρου; Τι θα λέγατε για την αναβίωση της δεκαετίας του '40; Tης Σάντυς Τσαντάκη.

H γυναικεία μόδα τρέφει εμμονές με το παρελθόν και ίσως είναι αυτή η νοσταλγική διάθεση, μαζί με την ασφάλεια του χθες, που μας βοηθάει να ταξιδεύουμε με σιγουριά στο τώρα και στο πριν, και να κρατάμε, να πετάμε, να ξαναμυρίζουμε αρώματα και να δοκιμάζουμε στολές που έχουμε δει σε βιβλία, ταινίες, μπαούλα, σε οικογενειακά λευκώματα…

Πώς θα υιοθετήσουμε λοιπόν τα '40s με άποψη και στιλ; Θα φορέσουμε βάτες για αρχή. Στενά σακάκια. Φούστες σε ίσια γραμμή μέχρι το γόνατο. Γκρι και μπεζ. Ίσως και καπέλο. Ακόμη πιο εύκολα, μαύρο διχτυωτό καλσόν και παλιομοδίτικες κάλτσες με γραμμή στη γάμπα.

Αν μας αρέσουν τα ταγιέρ, μπορούμε να κρατήσουμε και παλιομοδίτικες τσάντες, μικρές, στυλιζαρισμένες, αυστηρές, με χερούλι ή μακρύ λουράκι, δεν έχει και τόση σημασία τελικά. 

Να μην ξεχάσουμε και τα γάντια, σουέντ, δερμάτινα, χειροποίητα, με εξώρραφα, μαλακά, ρομαντικά, για όλες τις ώρες της ημέρας. Και φυσικά μπορούμε πάντα να προσθέσουμε καρφίτσες στα σακάκια και στα παλτό μας, ένα κόσμημα που θεωρείται παρεξηγημένο και ντεμοντέ, αλλά ταιριάζει υπέροχα στη διάθεση της στιγμής και μπορεί να μεταμορφώσει με μια μόνο κίνηση και το πιο βαρετό μας σακάκι. Οι 40 αποχρώσεις του γκρι που λέγαμε… 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com