Τα σούπερ μοντέλα αποκαλύπτουν μυστικά ομορφιάς κι εμείς τα ακούμε

super-models-2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Οι πιο περιζήτητες κοπέλες της πασαρέλας από τη δεκαετία του '90 περπάτησαν στην πασαρέλα της Donatella Versace. Λίγο μετά απαντούσαν στους δημοσιογράφους για να αποκαλύψουν μυστικά ομορφιάς. Όσο κλισέ κι αν μοιάζει αυτό, μήπως μπορεί κάτι να μας διδάξει; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Η Νaomi Campbell στα 47 της χρόνια επιμένει πως χρησιμοποιεί το ίδιο σαπούνι που πλένουμε και τα μωρά, δεν ζει χωρίς κρέμα ματιών, ενυδατώνει διαρκώς το δέρμα της, πρόσωπο και σώμα, φροντίζει τα μαλλιά της γιατί τα είχε ταλαιπωρήσει για χρόνια με extensions, πίνει νερό με λεμόνι κάθε πρωί, αποφεύγει τη ζάχαρη, πίνει λίτρα νερό, κάνει γιόγκα και πιλάτες καθημερινά… 

Όσο για την 48χρονη Helena Christensen, υιοθετεί τα μυστικά ομορφιάς της γιαγιάς της, δηλαδή, νερό, σαπούνι και Nivea. Τίποτα άλλο. Επίσης προσπαθεί να μην βάφεται πολύ, βάζει μόνο λίγο ρουζ, σκιά και ίσως αϊλάινερ, αλλά κι αυτό, όχι πάντα. Προσέχει τη διατροφή της, γυμνάζεται, έχει ξεκινήσει μποξ και το pole dancing είναι ό,τι πιο δύσκολο έχει δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

H Claudia Schiffer στα 47 της πιστεύει πολύ στο scrub, και συνήθως αγοράζει ανδρικά προϊόντα γιατί της ταιριάζουν, όπως λέει, περισσότερο.

Και συνηθίζει να βάζει μάσκα στο πρόσωπο, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για να λάμπει το δέρμα της. Δεν στεγνώνει τελείως τα μαλλιά της γιατί προτιμά να μοιάζουν φυσικά και όχι τέλεια …σιδερωμένα. Παίζει τένις, πηγαίνει το σκύλο της βόλτα, αποφεύγει τη γλουτένη…

Η 49χρονη Carla Bruni ενυδατώνει καλά το πρόσωπό της, δεν φοράει ποτέ μακιγιάζ, γιατί, όπως λέει, μεγαλώνει όλες τις γυναίκες μετά από μια συγκεκριμένη ηλικία και μάλλον δεν έχει άδικο. Κάνει γιόγκα και πιλάτες και θυμώνει με τον εαυτό της όταν δεν είναι σε …φόρμα. 

Και η 51χρονη Cindy Crawford επιμένει πως δεν γίνονται θαύματα από τη μια μέρα στην άλλη. Πρέπει κανείς να γυμνάζεται από νωρίς, να μην καπνίζει, να κοιμάται αρκετές ώρες και να τρώει σοκολάτα κάθε μέρα. Η ίδια φροντίζει να γυμνάζει ακόμη και το ...πηγούνι της με 10 επαναλήψεις τη φορά. Τελικά δεν είναι εύκολο να γεννιέσαι (και να παραμένεις) σούπερ μοντέλο. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com