Πώς να μοιάζει άραγε το σπίτι της Kate Moss;

kate-moss-spiti2
ΤΡΙΤΗ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Είναι από τις γυναίκες που πέρασαν από την πασαρέλα και που, χωρίς να είναι τέλεια, ούτε ιδιαίτερα ψηλή, και με ένα μικρό σκάνδαλο για θέματα εθισμού στο βιογραφικό της, παρέμεινε στην επικαιρότητα, σήμερα πιο περιζήτητη από ποτέ. Η Κate Moss πρέπει να ζει τουλάχιστον σε …παλάτι για κακομαθημένες πριγκίπισσες. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Το σπίτι της Kate Moss στο Λονδίνο είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σίγουρα φωτογενές. Έχει φτιάξει ακόμη και ειδική ταπετσαρία για τον τοίχο, έτσι ώστε όταν στήνεται στον τοίχο για να φωτογραφηθεί να φαίνεται ακόμη πιο ωραίο το πρόσωπο της και το ρούχο της.

Και τελευταία βάζει την υπογραφή της και σε είδη σπιτιού, δηλαδή την ταπετσαρία του οίκου de Gournay, τον ορισμό της πολυτέλειας σε έργα τέχνης για τον τοίχο.

Φανταστείτε λοιπόν το σαλόνι της Kate Moss, πλημμυρισμένο από φως, με μια σειρά από ανεμώνες στον τοίχο, σε γαλαζοπράσινες αποχρώσεις, σα να ξεφυλλίζεις ένα ξεχωριστό λεύκωμα τέχνης, ντιζάιν και μόδας.

Για την ιστορία, το ραντεβού ανάμεσα στο μοντέλο και τον ιδρυτή της εταιρίας, για πιθανή συνεργασία, είχε δοθεί πριν από 17 χρόνια, αλλά εκείνη τότε δεν εμφανίστηκε ποτέ. Χρόνια μετά, ξανασυναντήθηκαν στο σπίτι της για να διαπιστώσουν πόσο μπορεί η Kate Moss να παίξει ακόμη και σήμερα τον ρόλο της μούσας σε διαφορετικά επίπεδα.

Όλα ξεκίνησαν από το μπάνιο της, αυτή τη φορά με τη συζήτηση να εξελίσσεται στον καπιτονέ καναπέ της για να συνομιλήσουν τελικά για χρώματα, αισθητική, φλόραλ εμμονές και αντανακλάσεις. Ένα σπίτι στο Βόρειο Λονδίνο, στο Highgate, με τοίχους ζωντανά έργα τέχνης. Τι λέει η ίδια;

«Ακόμη και ο τρόπος που θα τοποθετηθεί ένα λουλούδι ή ένα πουλί στον τοίχο κάνει τη διαφορά, όπως και το φόντο. Προσθέτει ζεστασιά, άλλη υφή, διάσταση και δράμα σε ένα δωμάτιο. Η ταπετσαρία μπορεί να σε ταξιδέψει. Θεραπεύει την ψυχή».

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com